Safe mode after install

Hi,

I'm having a problem installing the upgrade for Win95.

I have Win3.1 installed and after installing the upgrade, Win95 comes up in SAFE mode.

The device mgr does not show any problems, except that some drivers in config.sys were being loade in real dos mode.

I renamed the autoexec.bat and config.sys files and restarted.  It came up in SAFE mode.  

I reformatted the C: drive, installed Win3.1, installed Win95 upgrade, it came up in SAFE mode.  The install never fully completed, because under the start/programs menu
the only item listed is 'start-up'.  And the folders are listed with the short dos names;
ie. 'program files' displays in the explorer as progra~1.

I spent 10 hours installing/uninstalling/cussing.  If anyone has had similar problems or knows what I might do to resolve this problem, please advise me.

Oh, the machine is a pentium, with 24Mg Ram.

Thanks
James Logon
jlogon@eznet.com
jlogonAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

stuartc010297Commented:
Q.  what brand machine is it?
Q. video card and sound card info
Q. any unusual or etrxa perriferals loading (ie scsi adapters, etc)
Some win3.1 drivers leave a realmode driver tag behind, this causes the problems you now have..(Had the same problems..16 hours later I got it to load)
----
Want to keep current install and make it work?
Quick suggestions, run scandisk, and defrag..
Reset bios to default settings
Turn off ALL virus scanning devices/programs,
In autoexec.bat and config.sys remove any LH: commands   (need to get everything back to low memory..)
Turn on ALL peripferals (printer, scanners, etc)
ReRun setup..
--------------
Thinking of Reinstalling?
Delete program~1
Delete all windows directories, and reinstall win95..you don't have to put win 3.1 in first, just have disk 1 ready as win95 will look for it to see if you actuall have a copy

Keep me informed..we'll get it to work...
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows OS

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.