CMOS Ami BIOS

This has got to sound really dumb, but what key/s get you access to the CMOS with an American Megatrends plug and play bios??
RustymonAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

stratariCommented:
Press F1 when you boot your machine.
The CMOS setup is under ADVANCED tab/ADVANCED CHIPSET  CONFIGURATION
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
derf2Commented:
If this the hot 557 intel main board with the AMI bios it should be the delete key to get to teh cmos set upor settings..
0
billogleCommented:
The answer you have been given is wrong and derf2 is on the right track -- press the del key while booting up  the F1 is if you have a keyboard error while booting
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

billogleCommented:
The answer you have been given is wrong and derf2 is on the right track -- press the del key while booting up  the F1 is if you have a keyboard error while booting
0
RustymonAuthor Commented:
The Del Key doesn't work. Is the CMOS setup on a separate partition like the compaqs, because I formatted the hard disk before installing osr2?
0
billogleCommented:
When the sys starts look in the lower left corner of the screen and record the numbers and letters written there.  Email them to me at bill_ogle@reborn.com.  You May not be pressing the del key quick enough.  Use the del key in the middle of the the keyboard not the one on the numberpad.  Press it right after the memory counts and hold down.
0
stratariCommented:
I have AMIBIOS 1.00.06.CB0. The <DEL> key works, but the prompt says <Press F1 to enter Setup>
0
serg111Commented:
<DEL> should work
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Hardware

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.