Solved

NT4.0 Install Privileges

Posted on 1998-05-21
6
307 Views
Last Modified: 2013-12-14
Have installed NT 4.0 on my new Compaq Deskpro 2000 6233x, but the OS is auto-detecting  "vga compatible display adapter".  This means it will only let me select either 640x480 16cols or 800x600 16cols.  I have tried downloading various Compaq drivers but when I try to install them I get message saying "The drivers were not successfully installed.  You may not have the required privileges to install a new driver".
0
Comment
Question by:Guyonahi
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
6 Comments
 
LVL 1

Expert Comment

by:jt12852
ID: 1767716
Are you using an AGP graphics adapter? If so, you must install Service Pack 3 before attempting to install any drivers (other than standard VGA) for your AGP adapter. (Support the AGP bridge is not included before applying SP3.)
0
 

Author Comment

by:Guyonahi
ID: 1767717
I do have Service Pack 3 and I looked inside at the adapter (as I couldn't determine the adapter thru software) and all I could see was a chip saying MGA 64-bit graphics.
0
 
LVL 51

Expert Comment

by:ahoffmann
ID: 1767718
> You may not have the required privileges to install a new driver

you must be  administrator  or a power user to install new drivers.
0
MS Dynamics Made Instantly Simpler

Make Your Microsoft Dynamics Investment Count  & Drastically Decrease Training Time by Providing Intuitive Step-By-Step WalkThru Tutorials.

 

Author Comment

by:Guyonahi
ID: 1767719
I was signed on as Administrator when I got the message.
0
 
LVL 12

Accepted Solution

by:
j2 earned 50 total points
ID: 1767720
Only way to get that message if the above is met is if you downloaded the 3.51 or W95 drivers. Just go to www.matrox.com and dl the NT drivers for Millenium / Mystique and you should be all set.
0
 

Author Comment

by:Guyonahi
ID: 1767721
After downloading the Matrox drivers, I got the same message when trying to run the SETUP.EXE from the downloaded compressed file.  I started the Plug & Play service, tried to run it again, it ran ok, disabled the Plug & Play service, resbooted and everything in the garden is rosy !  Full marks to J2 for his answer.  Only graded Good though because I had to mess around with PnP.
0

Featured Post

Don't Cry: How Liquid Web is Ensuring Security

WannaCry is just the start. Read how Liquid Web is protecting itself and its customers against new threats.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Windows 10 Creator Update has just been released and I have it working very well on my laptop. Read below for issues, fixes and ideas.
In this post we will be converting StringData saved within a text file into a hash table. This can be further used in a PowerShell script for replacing settings that are dynamic in nature from environment to environment.
Windows 10 is mostly good. However the one thing that annoys me is how many clicks you have to do to dial a VPN connection. You have to go to settings from the start menu, (2 clicks), Network and Internet (1 click), Click VPN (another click) then fi…
In this video, viewers are given an introduction to using the Windows 10 Snipping Tool, how to quickly locate it when it's needed and also how make it always available with a single click of a mouse button, by pinning it to the Desktop Task Bar. Int…

695 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question