Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 243
  • Last Modified:

Ethernetcard fails after soundcard installation

I'm on a local network, my ethernet card is 3Com etherlink III ISA (3C509/3C509b)in ISA mode. I installed the soundcard (SB-Pro compatible, Yamaha OPL-3)and its working fine however now the ethernet card "does not work properly" and I lost my connection to the local network? There is no hardware conflict indicated in the device manager. The computer is a P133 PCI-buss and has a plug and play bios.
/thanks
Kaj
0
nekm
Asked:
nekm
  • 3
  • 2
1 Solution
 
MATTCEICommented:
Since the NIC is an ISA card,any resource conflicts may be less obvious.Manually compare the resources for both cards.Run 3COM's NIC diagnostic - IT may show the conflict.
0
 
nekmAuthor Commented:
Yepp, it worked. Downloaded the diagnostics program and I let it do an autosetup.
As soon as they let me I'll give you the points!
thanks
Kaj

0
 
theh95Commented:
Setup you network card to IRQ 10, and you can leave the sound card setting alone.

0
Enhanced Intelligibility Without Cable Clutter

Challenge: The ESA office in Brussels wanted a reliable audio conference system for video conferences. Their requirement - No participant must be left out from the conference and the audio quality must not be compromised.

 
MATTCEICommented:
You'll have to reject the current answer to unlock this.
0
 
nekmAuthor Commented:
Allready answered, thanks!

0
 
MATTCEICommented:
Since the NIC is an ISA card,any resource conflicts may be less obvious.Manually compare the resources for
      both cards.Run 3COM's NIC diagnostic - IT may show the conflict.
0

Featured Post

New feature and membership benefit!

New feature! Upgrade and increase expert visibility of your issues with Priority Questions.

  • 3
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now