Solved

Video codec lost???

Posted on 1998-10-08
14
283 Views
Last Modified: 2013-12-22
After installing SB-AWE64 PnP my WIN98 refuses to play any videos (AVI,MOV etc.) System reports that it cannot find specific video decompressor... Media Player reports when trying to play AVI: "Video not available, cannot find 'vids:KMVC' decompressor"... Sound works nice. I've got Matrox G-200, Celeron 463MHz, 128Mb, 8,4Gb...
0
Comment
Question by:vm63310
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 8
  • 2
  • 2
  • +2
14 Comments
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646019
Edited text of question
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:cmcgee
ID: 1646020
That is a Non standard codec, Definately not Intel. Where is the Avi from?

Normally you can download the Intel Codecs from

http://www.intel.com/pc-supp/multimed/indeo/codec.htm 

but these may not help with the Codec you mentioned.


Craig
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:dankh
ID: 1646021
Hi,

  Try this URL:

http://support.intel.com/support/createshare/camerapack/CODINSTL.HTM

Also, you can try the windows update to install video decompressors.
0
Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 7

Expert Comment

by:dankh
ID: 1646022
CM,

    Looks like we crossed paths.  You were submitting your suggestions whilst i was working on my answer.  
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:cmcgee
ID: 1646023
Hehe,

I noticed the times of both of our post. With as much as we participate, I am surprised it doesn't happen more often.

Hopefully between both our responses vm63310 will be able to fix this problem. Not too sure however (that is a pretty strange Codec error).....

Have fun,
Craig
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646024
Still the same error... Videos don't work (AVI, MOV ...)
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646025
I downloaded newest media player for Win98 but even that didn't solve my problem... Media player tried to download that WHAT-THE-HELL- codec, but it said: "Unable to download an appropriate decompressor. (Error=80040200)". This problem is getting really tough and I'm getting pissed with that WIN98!! I even formatted my HD and installed Win98 again but nothing... I downloaded newest drivers for my soundcard but nothing!!! I really think the problem lies in that SB64AWEPnP, 'cause before installing it the videos pplayed just fine. Do I have to choose whether to play videos or sounds??? Help me!!
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646026
Adjusted points to 210
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646027
Adjusted points to 215
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646028
Adjusted points to 260
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:MadCat
ID: 1646029
Hi
you sound really desperate..
And i can't help you for now but what kind of codec's do you have installed may i ask ?
check under multimedia  \devices\codecs
It should be quit some listing. Indeo cinepac etc..
Let us know..

For now watch your VCR for while Gheghe

MadCat
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646030
After installing Direct X6 I got avis playing, but not
the movs...
Here's the list of video codecs I got installed:
Cinepak
Indeo R3.1
Indeo R3.2
Indeo video 5.06
Indeo video 4.4
KMVIDC32 [MKVC]
RLE
Video 1
0
 

Author Comment

by:vm63310
ID: 1646031
Adjusted points to 400'
0
 
LVL 4

Accepted Solution

by:
istal112898 earned 400 total points
ID: 1646032
you should reinstall the software of the video player you are trying to use, you do not mention which video player you are using, try that. also go to control panel/add\remove software
Windows setup/ Multimedia an make sure the all the compressor are installed. also make sure that the software that you are tryin to use have all the CODECS, if not that means you did not install teh full version and it assume you already have it. there might be an option in the installation of the VIDEO player you are installing. if it dont work. try unistalling and reinstalling the
CODECs and Multiplayers. you should be having a conflict with another program
0

Featured Post

What does it mean to be "Always On"?

Is your cloud always on? With an Always On cloud you won't have to worry about downtime for maintenance or software application code updates, ensuring that your bottom line isn't affected.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article is a collection of issues that people face from time to time and possible solutions to those issues. I hope you enjoy reading it.
This article helps those who get the 0xc004d307 error when trying to rearm (reset the license) Office 2013 in a Virtual Desktop Infrastructure (VDI) and/or those trying to prep the master image for Microsoft Key Management (KMS) activation. (i.e.- C…
Viewers will learn how to use Macros for greater control over Rack parameters in Ableton Live. Group devices into a Rack by selecting them and pressing Command-G (Ctrl-G on PC): Control-click (Right Click on PC) a parameter to access pop-up menu, …
Finding and deleting duplicate (picture) files can be a time consuming task. My wife and I, our three kids and their families all share one dilemma: Managing our pictures. Between desktops, laptops, phones, tablets, and cameras; over the last decade…

622 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question