Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
?
Solved

glQuake stopped working

Posted on 1999-01-01
2
Medium Priority
?
489 Views
Last Modified: 2013-12-26
I've been running glQuake with Voodoo II for months without problem. Suddenly 3 days ago, it stopped working. The only thing I've done is upgrading McAfee from v3.20 to v4.02. Yet problem persists after I uninstall McAfee. I tried removing the glQuake subdirectory and result is the same.

When I try to start it, it pops up a dialogue saying that I am running for the first time and ask me to be patient for the next 30-60 seconds. Then it switches resolution to what I specified on the command line. And continues the to create the "15 bit reverse palate". Finally it says "Could not initialize GL (wglCreateContext failed). Make sure you in are 65535 color mode, and try running -window." It created a new "15to8.pal" (my command line asks it to -bpp 16) in the glquake subdirectory and nothing else.

Any idea how to solve it?
0
Comment
Question by:Irene012397
2 Comments
 

Accepted Solution

by:
syntel earned 200 total points
ID: 1101516
Hi,

Not aware of a known issue here but I would try the following:

Make sure McAfee is uninstalled and then:

Check and see if your display setting have changed--right click on the wallpaper--properties--settings and verify your set for 16 bit color. If not then correct the setting.

Also check your hard disk by running scan disk--it's very strange that Quake thinks it's being run for the first time--sounds like missing files--anyone tampering with the PC?--kids over for the holidays??

If that didn't work then backup any saved games and do a clean Reinstall of Quake by deleting the quake install directory after running the uninstall. Then reinstall it.

If that still didn't work try updating and/or reinstalling your Voodoo2 drivers.

Well that's all for now can't imagine that all of the above wouldn't move you forward.

Good luck,

James Hawkins
0
 

Author Comment

by:Irene012397
ID: 1101517
Thanks for the procedure. It worked.

Compared with my saved directory, I found that the PAK1.PAK is missing! Don't know why and when it disappeared. Seems it is just a coincidence with McAfee upgrade. However,the McAfee 4.0.2 seems really have lots of problems.
0

Featured Post

Hire Technology Freelancers with Gigs

Work with freelancers specializing in everything from database administration to programming, who have proven themselves as experts in their field. Hire the best, collaborate easily, pay securely, and get projects done right.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

As we all know Counter Strike is a very popular computer game. Usually it is played over a network for which people create a server and users join it but it is interesting to know that one can creates a dedicated server which not only hosts the game…
Will the future of mobile app development include the same trends as those most relevant today? Find out by checking out the 7 trends of the future.
this video summaries big data hadoop online training demo (http://onlineitguru.com/big-data-hadoop-online-training-placement.html) , and covers basics in big data hadoop .
In a question here at Experts Exchange (https://www.experts-exchange.com/questions/29062564/Adobe-acrobat-reader-DC.html), a member asked how to create a signature in Adobe Acrobat Reader DC (the free Reader product, not the paid, full Acrobat produ…
Suggested Courses

810 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question