Com ports not functioning

We can't get the com ports to work. com1 and com2. We get a yellow ! mark under the port status (system, hardware, device mgr.)but there appears to be no interrupt conflict. It says this device is no longer functioning properly and may need to be replaced, contact the manufacturer. Location on Intel 82371ab/eb pci 2 isa bridge. Our motherboard is ASUS P2B  400Mhz and we got a message telling us to upgrade processor support on loading nt5. Perhaps it is a scsi card that is not working? We have a Jazz drive on an internal card that we can't identify.
ShipiAsked:
Who is Participating?
 
ckelly5Connect With a Mentor Commented:
It's your BIOS system. for some reason, the bios that came with the P2B series board has an incompatability with Win2000. upgrade the bios and you *should* be set. (I also have an Asus MB (P2B-DS))

Good luck
-Chris
0
 
onehouseCommented:
I surly sounds like a hardware error.
If you can try to check if the hardware works on other machines. If they do Im afraid I will need more info on your setup. Did the Com ports use before or did they just shut down !? Info like that...

Regards
Onehouse
0
 
onehouseCommented:
Oh..I accidentially marked it as an answer..im sorry..reject it if you want.

Regards
Onehouse

0
Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

 
ShipiAuthor Commented:
The com ports worked under windows 98 but installing the new nt5 beta 3 caused them to stop working. Is it possible to remove the com ports physically?
0
 
onehouseCommented:
You could unplug the comports from the motherboard but is this a satisfactory solution to you r problem ?

Regards
Onehouse
0
 
barttCommented:
Which BIOS releas do you have, I had similiar problems with the same mainboard and upgraded my BIOS version to build 1009, which solved my problems

I did it on advice from some MS consultants

Good luck

Bartt
0
 
barttCommented:
Ckelly5,

that's also the same idea as i posted on this question

easy way

bartt
0
 
MoondancerCommented:
GREETINGS!

This question was awarded, but never cleared due to the JSP-500 errors of that time.  It was "stuck" against userID -1 versus the intended expert whom you awarded.  This corrects the problem and the expert will now receive these points; points verified.

Please click on your Member Profile and select "View Question History" to navigate through any open or locked questions you may have to update and finalize them.  If you are an EE Pro user, you can also choose Power Search to find all your open questions.

This is the Community Support link, if help is needed, along with the link to All Topics which reflects many TAs recently added.

http://www.experts-exchange.com/jsp/qList.jsp?ta=commspt
http://www.experts-exchange.com/jsp/zonesAll.jsp
 
Thank you,
Moondancer
Moderator @ Experts Exchange
0
All Courses

From novice to tech pro — start learning today.