Unable to open an initial console during bootup

After I installed Red Hat 6.0 on a Pentium II machine, it
work for a few days and suddenly it halt on the LILO stage
and show LI only. I try to boot from a boot disk, it
generate a warning: unable to open an initial console and
prompt me to enter the init= option in booting
kmaauAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

foxrCommented:
It would appear that you have made some changes to your bios setup.  Try to disable the LBA mode, or autocinfiguration of your hard disks.  Instead, manually configure your hardrives with the settings on the drives themselves.  This should fix your problem.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Linux

From novice to tech pro — start learning today.