NT buggers modems up

Iam trying to fix a problem using laplink 2000 call back feauture, basically i need the modem to start up with a s10 value of >100

Iam using a 56K 3Com USR internal modem.
Ive set this using
atS10=100
at&w&w1 - writes to both NVRAMS

then doing a atz0 (reset to power up setting) the s10 reg equals 100

The above works in windows 95, BUT in NT the S10 reg after a cold boot is reset to the factory setting - 14. If I logon and type atz0. It then gets changed to 100.

help, is there a way of initialising the modem with out a user signing on and after the machine is cold booted in NT.
LVL 2
hugheiaAsked:
Who is Participating?

[Webinar] Streamline your web hosting managementRegister Today

x
 
DrBeakerConnect With a Mentor Commented:
How about writing a small app to initialise the modem by writing direct to the COM port and setting windows to run this on boot?
0
 
guru4youCommented:
Maybe you could run a login script to perform this at each login...
0
 
OttaCommented:
Configure the "extra settings" within the modem-setup to send 'S10=100' to the modem.

NT will first send 'AT&F' to the modem,
to reset to "factory" settings,
and then NT will send 'S10=100',
to customize to your settings.
Then, NT will send 'ATDTxxx-xxxx'.
0
Will You Be GDPR Compliant by 5/28/2018?

GDPR? That's a regulation for the European Union. But, if you collect data from customers or employees within the EU, then you need to know about GDPR and make sure your organization is compliant by May 2018. Check out our preparation checklist to make sure you're on track today!

 
hugheiaAuthor Commented:
Otta thanks but I had tried that It even seems to at&f0 when starting laplink up

NT or laplink is crap.



sorry had to get that of my chest
0
 
femson7Commented:
Hold on. You're using laplink 2000?? This is an NT app right? It does have an option to send *IT'S* very own *INIT STRINGS* if yes... then set it to ATZ0 and under extra settings in the modem setup, put ATZ0 too...
0
 
MoondancerCommented:
This question was awarded, but never cleared due to the JSP-500 errors of that time.  It was "stuck" against userID -1 versus the intended expert whom you awarded.  This corrects the problem and the expert will now receive these points; points verified.

Please click on your Member Profile and select "View Question History" to navigate through any open or locked questions you may have to update and finalize them.  If you are an EE Pro user, you can also choose Power Search to find all your open questions.

This is the Community Support link, if help is needed.  Also a question is posted there specific to these changes that apply to the experts here.  Also, I am including the link to our All Topics, since many new ones have recently been added.

http://www.experts-exchange.com/jsp/qList.jsp?ta=commspt
http://www.experts-exchange.com/jsp/zonesAll.jsp
 
Thank you,
Moondancer
Moderator @ Experts Exchange
0
All Courses

From novice to tech pro — start learning today.