Printer prints blank page when PC boots

My NEC 870 prints a blank page every time I boot up my laptop which runs NT server 4.0 (SP4). Didn;t use to do that.
kjacobsAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

kjacobsAuthor Commented:
Edited text of question.
0
BigMarkCommented:
Is it possible to upgrade to SP5 - not that I would expect that to make a huge amount of dif?

What mode is the LPT of your notebook in - can it be changed?



Hope this helps


BigMark
0
briancassinCommented:
Did you install any sort of external cd-rom drives tape backups or other printers, scanners etc... on the parallel port if so it is most likely these causing the problem uninstall them
0
Cloud Class® Course: Python 3 Fundamentals

This course will teach participants about installing and configuring Python, syntax, importing, statements, types, strings, booleans, files, lists, tuples, comprehensions, functions, and classes.

rbrCommented:
Do you have a parallel Zip drive installed?
0
kjacobsAuthor Commented:
I have an Omni Cube from Belkin to use the same keyboard , mouse, and monitor with my desktop PC which runs Win 95. I also have a Belkin Bitronics autoswitch that allows me to use the one printer between both computers.

It has to have something to do with the NT or the laptop.

AND the laptop is running in a Compaq docking station! How's that for complexity?
0
briancassinCommented:
if you are using an autoswitch then you must be running another device off of the parallel port... whatever this other devices is try uninstalling and connecting the printer directly to the parallel port most likely this other device is interferring and an auto switch is not really the best choice for a switchbox you are better off with a manual one the automatic ones do not work very well
0
briancassinCommented:
if you are using an autoswitch then you must be running another device off of the parallel port... whatever this other devices is try uninstalling and connecting the printer directly to the parallel port most likely this other device is interferring and an auto switch is not really the best choice for a switchbox you are better off with a manual one the automatic ones do not work very well
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Printers and Scanners

From novice to tech pro — start learning today.