We help IT Professionals succeed at work.

No Objects found in Ethernet

I have two PCs, a Pentium and a 486 (both with win95), on a Linksys Ethernet setup (same workgoup). The Pentium has a 10/100 mbps PCI NIC, the 486 a 10 mbps ISA NIC. In the Pentiums 'Network Neighborhood' I can see the 486, which has a folder for its HD contents. But if I'm on the 486, I can see the Pentiums name ok, but if I try to access its drive, I see '0 objects' in the window that pops up.
    Any idea what I've missed?
Comment
Watch Question

Top Expert 2004
Commented:
Did you share anything on the Pentium?
what protocols are you using?

Author

Commented:
At the moment under the Network Configuration tab I have the following listed:

Client for MicroSoft Networks
Linksys LNE100TX Fast Ethernet Adapter
IPX/SPX-compatible protocol
NetBEUI
TCP/IP
NetBIOS
File and Printer sharing

Note that in IPX/SPX-compatible protocol there was a check mark I checked that installed NetBIOS

As far as sharing, I have File and Print sharing enabled on both machines, though at the moment the printers not installed. Primary logon is Client for MicroSoft Networks.
Top Expert 2004

Commented:
on the pentium, go into windows explorer, highlight the c drive and right click, choose sharing and share the drive. Just enableing file and printer sharing is not enough, you hae to share something

Author

Commented:
Thanks Steve, you were right on the money. No a word about this in the Linksys manual...
Top Expert 2004

Commented:
thunder44 Glad I could help
Steve

Explore More ContentExplore courses, solutions, and other research materials related to this topic.