Solved

Error opening and saving webs

Posted on 2002-04-24
5
133 Views
Last Modified: 2013-12-24
I suddenly seem to have gotten a problem with MS FrontPage.  I was using FrontPage 2000, but have since removed that and installed FrontPage 2002 (XP).  The problem remains.  When I try to open a saved web, I get the following messages ... Server error: The server extensions were unable to access the file "C:\My Documents\My Webs\_vti_pvt\service.lck".  Please check teh file permissions.

I don't know why this suddenly started happening, never had a problem before.  Can anyone give me some insight to fix what ails it please?
0
Comment
Question by:tuay
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
5 Comments
 
LVL 4

Expert Comment

by:EricWestbo
ID: 6967691
Sounds like the server extensions were disabled during the migration to FPXP.

Try TOOLS > PAGE OPTIONS > COMPATIBILITY and ensure that "Enabled with FP extensions" is checked off


hope this helps
0
 

Author Comment

by:tuay
ID: 6967920
Thanks for your answer, but your suggestion did not make any difference.
0
 
LVL 19

Accepted Solution

by:
webwoman earned 100 total points
ID: 6968718
You don't have PWS or any web server software on this computer, right?

Can you connect to the actual website? If so, see if you can save it to your computer, that should grab all the files.

My guess is you don't have all the hidden files needed in your My Webs folder. If they're not there, FrontPage goes blooey.
0
 
LVL 4

Expert Comment

by:EricWestbo
ID: 6968793
Y'know... I'm thinking we overlooked something here...

"Please check the file permissions"

Did you recently upgrade from another OS?  Is this a home PC or part of a network?  Finally, could someone have recently changed the permissions and/or created a new user?

0
 

Author Comment

by:tuay
ID: 6970148
Thanks for your reply, I think the hidden files was the original problem. I will have to start over with it to correct it I think.  
0

Featured Post

Enroll in June's Course of the Month

June’s Course of the Month is now available! Experts Exchange’s Premium Members, Team Accounts, and Qualified Experts have access to a complimentary course each month as part of their membership—an extra way to sharpen your skills and increase training.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Now that Expression Web 4.0 (http://www.microsoft.com/expression/products/Upgrade.aspx) is free if you buy or have the full version of Expression Web 3.0, now is the best time to  migrate from FrontPage to Expression Web (http://www.frontpage-to-exp…
This guide will walk you through the essential considerations and tech stack for building scalable websites. Know how to grow your business the smart way!
The purpose of this video is to demonstrate how to manually back up a WordPress Database. This will be demonstrated using a Windows 8 PC. The Host used will be IPage.com Log into your Hosting account. IPage will be used for demonstration : Locat…
The purpose of this video is to demonstrate how to set up the permalinks on a WordPress Website. This will be demonstrated using a Windows 8 PC. Go to your WordPress login page. This will look like the following: mywebsite.com/wp-login.php : Go t…

717 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question