• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 172
  • Last Modified:

very strange windows error

i have a fresh installation of windows 2000 with service pack 2 on my pc - and theres one strange thing: drag n drop doesn't work at all! i can't drag'n'drop anything anywhere, theres no errormessage - my actions are just ignored by windows.

does anyone know this problem ?

theres another problem: sometimes a window becomes inactive just by itself, then i have to reactivate it by cycling through to it using alt-tab.
The taskbar also becomes inactive from time to time.

These programs don't crash, they just ignore my inputs...
strange thing
0
benutzername
Asked:
benutzername
  • 3
  • 2
  • 2
  • +4
1 Solution
 
EricWestboCommented:
Benutzername...

this might address your issue:  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q275913

Hope this helps

/EW
0
 
bumperzCommented:
google expert?
0
 
EricWestboCommented:
MCP 2K, actually
0
Free Tool: Site Down Detector

Helpful to verify reports of your own downtime, or to double check a downed website you are trying to access.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

 
benutzernameAuthor Commented:
hmm.. i'm not experiencing this bug when programming but throughout the system. drag'n'drop works NOWHERE.

the microsoft article you proposed reads like a hint to programmers how to avoid bugs..so its not what i need.

0
 
benutzernameAuthor Commented:
heres a better description of the focus-problem:

when i click somewhere in a window the window becomes inactive and i can't click it anymore. the taskbar becomes inactive in the same moment. with alt-tab i can reactivate the stuck window and at the same time reactivate the taskbar.

this happens every few minutes... :(

i just reinstalled windows but i doesn't help...
0
 
TooKoolKrisCommented:
You don't have any weird 3rd party hardware on this pc that you had to load specific drivers for do you? Something that W2K could load via plug-n-pray? If you say doing a fresh install doesn't cure the problem I would suggest that it's hardware related.

TooKoolKris,
MCSE+I, CCNA, A+
0
 
AjninCommented:
Have you tried updating Internet Explorer?

Seen this solve problems with drag n drop and other oddities. If you've already installed the latest try reinstalling it.

Regards
0
 
AjninCommented:
As TooKoolKris hinted at you may need to do a fresh install from scratch not just reinstall on top.
0
 
AvonWyssCommented:
The question may sound stupid, but have you installed an anvivirus software and updated it with the newest definition files? Some worms are known to show such behaviour as described...
0
 
MFKCommented:
Is there anything at all in the event viewer?
I used to have this problem and the reason was bad RAM Simm.
0
 
benutzernameAuthor Commented:
wow! this really was the problem...
0

Featured Post

Get expert help—faster!

Need expert help—fast? Use the Help Bell for personalized assistance getting answers to your important questions.

  • 3
  • 2
  • 2
  • +4
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now