GA-7ZXE! CPU HELP!

i have just got a new xp2000+ cpu (thoroughbread) for my ga-7zxe mb and according to the gigabyte website this should work. the rev of the board is 1.1 and has the Fae bois. but it jsut wont start up.any ideas?
vexedAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

WallybyGollyCommented:
Are you sure you have power to the mobo?  Is the power switch correctly plugged in to the mobo?  Is the RAM plugged in right?  Processor not secure?

I would unplug everything except the video, RAM, and processor.  Test the outlet to make sure you have power and test the power supply on another system.  
0
vexedAuthor Commented:
yea ive tryed all tht. it starts up fine with a lower cpu in it
0
WallybyGollyCommented:
What CPU did you try in it?
0
ON-DEMAND: 10 Easy Ways to Lose a Password

Learn about the methods that hackers use to lift real, working credentials from even the most security-savvy employees in this on-demand webinar. We cover the importance of multi-factor authentication and how these solutions can better protect your business!

vexedAuthor Commented:
the cpu thats currently in it is an 700mhz duron (200 fsb)
0
WallybyGollyCommented:
You may have to look at the board and configure a jumper to use the 2000+.  I think they use 266fsb right?  If you don't have the manual for it check out their web site for it.  Here is the link for your board.

http://www.giga-byte.com/Motherboard/Support/Manual/Manual_GA-7ZXE.htm
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
vexedAuthor Commented:
i hav got the manual and tryed onfigering the jumper but it still will not start.i think this motherboard might not b compatible with this cpu. the website says sumthing about Pcb versions. it says that it is only compatible with the 2.1 version i have the 1.1 version so unless im worng it shouldnt work.
0
WallybyGollyCommented:
Yeah, I would either get a BIOs update or send the board back if you can and get another one that you know will work.  Sorry that it did not work out for you.
0
vexedAuthor Commented:
k thanks anyway
0
aot2002Commented:
change the jumper from 133mhz to 100mhz or vice versa look into your motherboard manuel for the details.
0
FriarTukCommented:
No comment has been added to this question in more than 21 days, so it is now classified as abandoned.  I will leave the following recommendation for this question in the Cleanup topic area:

Accept: WallybyGolly

Any objections should be posted here in the next 4 days. After that time, the question will be closed.

FriarTuk, EE CleanUp Volunteer
0
aot2002Commented:
i would think a split points would be much more approprieate !!!!
25 to me and 50 to wally !
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Hardware

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.