Solved

Count with null values

Posted on 2003-10-21
12
556 Views
Last Modified: 2008-03-04
In the report I have a count of a fields that can be null (I use LEFT OUTER JOIN in SQL).

 When I created all my reports, Crystal Reports gave zero for the count when all values of the field are null.

 But now, using RAS or installing Crystal Reports in other PCs, the result (in the same reports) for the count is null when all values of the field are null.

 I have tryed selecting "Convert another NULL values to predeterminated" in Report Options, but it only works with summary fields, not with summary in crosstabs. I use a lot of crosstabs in my reports.

 Which is the option I have to select in my PC so I get zero with the count of null values?

 I know I can get zero using a formula instead of using a summary count, but I have a lot of reports. So I would prefer knowing why Crystal Reports works different in my PC, instead of modifing all my reports.

 Thanks in advance. Regards

 Inaki

 
0
Comment
Question by:jtaaribi
  • 5
  • 4
12 Comments
 
LVL 100

Expert Comment

by:mlmcc
Comment Utility
Are the machines using the same version of MDAC?

mlmcc
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:ladylinet
Comment Utility
There is an option in 'Options' too, that superseed 'Report options' one  - check what do you have there.

Lady Linet
0
 

Author Comment

by:jtaaribi
Comment Utility
The problems can be the service packs.

 When I created all my reports, I had Crystal Reports 9 Advanced SP 1. I got zero for the count of a field when all values of the field were null. Besides, viewing reports with RAS, the count result was zero when all values were null.

 But now, installing SP2 in Crystal Reports or SP1 for RAS (Crystal Enterprise), the result (in the same reports) for the count is null when all values of the field are null.

 The problem is with Crystal Reports without Service Packs installed too. Only works fine with Crystal Reports SP1, and RAS without Service Packs.

 This problem occurs with summary fields and with crosstabs

 Thanks. Regards

 Inaki
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:ladylinet
Comment Utility
Ok, try installing latest Monthly Service Pack for CR Main, Export/Database and RAS - RAS one is dependant on Database/Export one, and you should have all 3 installed.
 They fixed lot of things in latest monthly fixes.
 
Lady Linet
0
 

Author Comment

by:jtaaribi
Comment Utility
The SP2 for Crystal Reports and SP1 for Crystal Enterprise have been released now (October 2003), so the newer Monthly Hot Fix was published in september (2003-09-09).

 Regards

 Inaki
0
Highfive + Dolby Voice = No More Audio Complaints!

Poor audio quality is one of the top reasons people don’t use video conferencing. Get the crispest, clearest audio powered by Dolby Voice in every meeting. Highfive and Dolby Voice deliver the best video conferencing and audio experience for every meeting and every room.

 
LVL 7

Expert Comment

by:ladylinet
Comment Utility
So you have September hotfix installed?
 SP2 includes hotfix from June and before; they released it in September, but it does not include September hotfixes, because they are not tested enough. Service packs are always laging behind monthly fixes.

Lady Linet
 
 
0
 
LVL 7

Accepted Solution

by:
ladylinet earned 125 total points
Comment Utility
Check this:
 http://www.kenhamady.com/news0310.html

 Perform Grouping on Server - who will guess that this option can cause so much trouble?

Lady Linet
0
 

Author Comment

by:jtaaribi
Comment Utility
I have downloaded cr90mainwin_en.zip (Crystal Reports 9 Main Program Files Monthly Hot Fix, published at 2003-09-09).

 I have been comparing cr90mainwin_en.pdf and cr90win_en_sp2.pdf. I have selected some bugs in cr90mainwin_en.pdf, and I have found them in cr90win_en_sp2.pdf too. So I think the bugs of September Monthly Hot Fix are already included in service pack 2.

 Thanks. Regards

 Inaki
0
 

Author Comment

by:jtaaribi
Comment Utility
Crystal Reports has assigned a number for solving this bug and has resolved it in WHF (ADAPT00221763)
 Thanks for all
 Inaki
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:ladylinet
Comment Utility
I'm glad to hear that they acknowledged and fixed that bug.

Lady Linet
0

Featured Post

What Security Threats Are You Missing?

Enhance your security with threat intelligence from the web. Get trending threat insights on hackers, exploits, and suspicious IP addresses delivered to your inbox with our free Cyber Daily.

Join & Write a Comment

Hot fix for .Net Crystal Reports 10.2.3600.0 to fix problems with sub reports running on 64 bit operating systems ISSUE: Reports which contain subreports fail with error "Missing Parameter Value" DEPLOYMENT SERVER OS: Windows 2008 with 64 bi…
Hello everyone, Hope you find this as helpful as we did. We have on the company I work for an application built in Delphi V with Crystal Reports 8. We all know that Crystal & Delphi can be temperamental sometimes and the worst thing is, nearly…
Internet Business Fax to Email Made Easy - With eFax Corporate (http://www.enterprise.efax.com), you'll receive a dedicated online fax number, which is used the same way as a typical analog fax number. You'll receive secure faxes in your email, fr…
This video shows how to remove a single email address from the Outlook 2010 Auto Suggestion memory. NOTE: For Outlook 2016 and 2013 perform the exact same steps. Open a new email: Click the New email button in Outlook. Start typing the address: …

743 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

16 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now