• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 183
  • Last Modified:

IDE> System.pas not found

I just installed few component packages and after adding them to Environment>LibPaths,
when open a new project it will not compile = "System.pas not found.."

I am using D6. ..\Source\rtl\sys is in the lib path but it still complains...
What happened?
0
bogiboy
Asked:
bogiboy
1 Solution
 
jgilmCommented:
I've had this problem in the past, but unfortunately I can't remember exactly what I did to correct it.

I think it had to do with the path environment variable. Otherwise, you may want to check that your disk is clean (run chkdsk or similar). I had a problem in the past where my ..\lib directory was completely messed up. I copied the ..\lib directory (where system.dcu is located) from another computer (after doing a chkdsk) and it solved to problem. (but again I can't remember if this was the same problem you are having). Also, try checking the project options compiler switch for using Debug DCU's.
0
 
bogiboyAuthor Commented:
I installed the latest (6.0.12) ZEOS library and added source subfolders to the search path, and that turned out to ne the problem. You mentioned DCUs and that gave me a hint to add \packages folder to the search path instaed of source files. It is OK now.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Cloud Class® Course: Microsoft Office 2010

This course will introduce you to the interfaces and features of Microsoft Office 2010 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, and Access. You will learn about the features that are shared between all products in the Office suite, as well as the new features that are product specific.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now