Solved

SAN-fiber installation question

Posted on 2003-10-30
6
556 Views
Last Modified: 2013-12-21
I have tried replacing the fiber card and the cable, but cannot get it connected to the fiber switch.

There are no green lights.  I think I accidentally disconnected another server, when I plugged the cables back in the lights will not come back on.

Any ideas?  Does something needs to be manually started back up or reinitialized?

Thanks,
-CompuTurk
0
Comment
Question by:CompuTurk
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 24

Expert Comment

by:shivsa
ID: 9651529
never disconnect a fiber optic cable by puliing the cable and it should be with grasping the connector.
your fiber cable might have got damaged.
0
 
LVL 2

Author Comment

by:CompuTurk
ID: 9652425
I pulled the plug correctly and plugged it back and now cannot see the lights.  After that I tried 2 other cables which I am sure one is working fine (right out of the box), but still cannot get the green lights.  Checked the fiber switch and the port is enabled.

I do not knot what to do.  What needs to be properly configured in order to establish a connection.  When I type luxadm -e port I want all HBAs to be connected.

Thanks...
-CompuTurk
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:shivsa
ID: 9655189
do u see any messages in /var/adm/messages file for approximately that time around.
0
Best Practices: Disaster Recovery Testing

Besides backup, any IT division should have a disaster recovery plan. You will find a few tips below relating to the development of such a plan and to what issues one should pay special attention in the course of backup planning.

 
LVL 24

Expert Comment

by:shivsa
ID: 9655266
try cfgadm -al and look for fc-fabric.
do u see your lost HBA.

please send this output too.
try troubleshooting with storage diagnostic tool.
0
 
LVL 6

Accepted Solution

by:
durindil earned 500 total points
ID: 9657111
You will have to reboot the server to see them again.  The device may have reverted to Arbitrated Loop and a reboot is needed to reset it to switched fabric mode.
0
 
LVL 2

Author Comment

by:CompuTurk
ID: 9797996
We found out it was a bug on the switch and upgraded the firmware.
Thanks for your help anyway!

-Serkan
0

Featured Post

Comprehensive Backup Solutions for Microsoft

Acronis protects the complete Microsoft technology stack: Windows Server, Windows PC, laptop and Surface data; Microsoft business applications; Microsoft Hyper-V; Azure VMs; Microsoft Windows Server 2016; Microsoft Exchange 2016 and SQL Server 2016.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
vsphere 6.-0 limits 7 67
restore messages from an incremental backup 3 68
SBS serve  2008 offsite backup 2 74
How to clone solaris 10 machine 33 111
Every server (virtual or physical) needs a console: and the console can be provided through hardware directly connected, software for remote connections, local connections, through a KVM, etc. This document explains the different types of consol…
Workplace bullying has increased with the use of email and social media. Retain evidence of this with email archiving to protect your employees.
This tutorial will walk an individual through locating and launching the BEUtility application to properly change the service account username and\or password in situation where it may be necessary or where the password has been inadvertently change…
This tutorial will show how to configure a new Backup Exec 2012 server and move an existing database to that server with the use of the BEUtility. Install Backup Exec 2012 on the new server and apply all of the latest hotfixes and service packs. The…

911 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

22 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now