Solved

5.5 Server crashed, no backup, exmerge problems

Posted on 2003-11-03
6
347 Views
Last Modified: 2010-03-05
One of my clients Windows 2000 / Exchange 5.5 servers had a hard drive failure.  I managed to get the \exchsrvr directories copied to another server.

I have built a new server (Windows 2000) with the same name as the original.  I installed Exchange 5.5 using the same OU and SITE names.  I upgraded Exchange to SP4, but I'm not sure that the previous Exchange server was running this service pack.  I ran eseutil in recovery mode.  eseutil worked fine against the private store, but I kept getting a JET error on the public store.  Since all I need is one mailbox off of this server, I gave up on the public store and used the default public store instead.  (Is this a problem???)

With this setup, I can start all Exchange services and run Exchange Admin.  I can see all the mailboxes in the private store.  All the Exchange services logon with domain\administrator, which is the service account admin on the site, domain, container, server, etc. in Exchange Admin.

While logged on as domain\administrator (Exchange Service Account Admin), I ran exmerge (for exchange 5.5).  It did not work.  exmerge log is below:

****************************************************************
Microsoft Exchange Mailbox Merge Program, v3.71.001
Start Logging:November 03, 2003   08:15:33
****************************************************************
[08:15:33] Logging Level: None
[08:15:33] Reading settings from file 'C:\apps\Exmerge5.5\EXMERGE.INI'.
[08:15:33] Reading list of subjects for messages to be selected from file ''
[08:15:33] Reading list of attachment names for messages to be selected from file ''
[08:15:33] List of folders to be ignored has been read. 0 folders in the list.
[08:16:26] Using attribute 'PR_MESSAGE_DELIVERY_TIME' for date operations.
[08:16:26] Merging data into target store. The program will copy only those messages that do not exist in the target store.
[08:16:26] Associated folder data will NOT be copied to the target store.
[08:16:26] Copying data from mailbox 'Smith, Chris' ('CHRISS') on Server 'PROD03' to file 'E:\MAILBOX\CHRISS.PST'.
[08:16:26] Error configuring message service (MSEMS) (UNKNOWN ERROR)  (CMapiSession::CreateEMSPSTProfile)
[08:16:26] Errors encountered. Copy process aborted.
[08:16:26] Number of items copied from the source store for all mailboxes processed: 0
[08:16:26] 0 mailboxes successfully processed. 1 mailboxes were not successfully processed. 0 non-fatal errors encountered.
[08:16:26] Process completion time: 00:00:00

I have tried logging on as Chris Smith (name has been changed to protect the innocent) locally and setting up Outlook, but I get an error telling me the name is not recognized when I try to configure Outlook.  (I'll post the exact error shortly).
0
Comment
Question by:djbabin
  • 3
  • 2
6 Comments
 

Author Comment

by:djbabin
ID: 9670884
When trying to setup Outlook for this user, while logged on to the Exchange 5.5 server as the user, I get the following:
"The name could not be matched to a name in the address list."

Also, a little more information.  The domain is a Windows NT 4.0 domain.  This server is Windows 2000 running Exchange 5.5.
0
 
LVL 55

Expert Comment

by:andyalder
ID: 9670931
>I gave up on the public store and used the default public store instead.  (Is this a problem)?

No, not a problem.

If Outlook cannot find the mailbox I would rebuild the directory:
In exchange admin select the server, file-properties, Advanced tab then consistency adjuster, the top checkbox ...create new directories for mailboxes... should do it, and select the all inconsistencies radiobutton under the filter option.

Also check the mailbox is seen under the server, private-info-store, mailbox-resources.



0
 

Author Comment

by:djbabin
ID: 9671003
Thanks for the tip.  Just tried it.  It ran with no errors.  Exmerge still gets the same errors as above.

The mailbox is listed in mailbox resources.

I'm going to try loading Outlook 2003 on the server.  I read somewhere that Outlook 2000 could cause problems with exmerge.  I can't remember where I read it, but it's worth a shot.
0
 

Accepted Solution

by:
djbabin earned 0 total points
ID: 9671248
Installing Outlook 2003 did the trick.  I am now exporting with Exmerge.
0
 
LVL 55

Expert Comment

by:andyalder
ID: 9671298
Glad you fixed it, please visit http://www.experts-exchange.com/Community_Support/ and post a question there asking them to refund the points and PAQ this question. Don't forget to put http:Q_20786123.html in the question so they know which question to refund on.

Also ask them to refund http:Q_20780534.html in the same post.
0

Featured Post

How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

Join & Write a Comment

"Migrate" an SMTP relay receive connector to a new server using info from an old server.
Disabling the Directory Sync Service Account in Office 365 will stop directory synchronization from working.
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…

759 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

18 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now