Flash

Hi everyone..I am making one movie in macromdeia flash 5.0. when i finish a movie, i would like to play it as first layer will will b played and it stops on its place and then second layer starts and then it stops on its place. i am facing a problem that when first layer played it disappears and then second layer starts. i would like to stop them on its place. i hope  you understand what i am trying to say.i need to stop 1st layer ,it must not disappear when 2nd layer starts. this is my question. i hope you will give me answer as soon as possible.Its very Urgent, Thanks a lot
Adnan
Adnan J IqbalNetwork EngineerAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

zenlion420Commented:
If I'm reading you right:

At the end of your first layer of animation (last keyframe), put a "(stop)" command and a " _root.gotoandplay(number of the keyframe your second layer begins its anim on, in )in the actionscript pane.  Then, in that same layer, go to the frame number that your second layer animation ends on, and right click/choose "insert frame".

Then at the end of your second layer's anim, either put a "(stop)" command, or if you want to loop it, _root.gotoandplay(1)

does this help?  if not, you'll need to clarify your Q.

j
0
yansCommented:
I know Macomedia FLash , if you wonna know it too stop asking questions go to www.flashkit.com or www.actionscript.org
there you will find anything you ever wanted to know about FLASH
0
alexgreenCommented:
if you're looking at trying to keep the first layer visible whilst playing the second layer then on top of Zenlion's comments, you need to make sure the second layer's background is TRANSPARENT or you won't see a thing!
0
Cloud Class® Course: SQL Server Core 2016

This course will introduce you to SQL Server Core 2016, as well as teach you about SSMS, data tools, installation, server configuration, using Management Studio, and writing and executing queries.

adanv1Commented:
It could actually be that your first layer ends before the second layer starts, so when the movie is playing, the first layer animation will play, and then disappear, and the second layer animation will play, and disappear. If I am correct from your question, then you would simply have to make sure the two animations are on different layers for one, you can press the '+' button to create a new layer, and then drag the end of your animation on the first layer to the end of the animation of your second layer. It's really quite easy to do. If you aren't doing a Motion Tween (the purple layer color) then the layer should be colored grey. Select the end of the animation by selecting the '[]' at the end of the first layer (it's on the last frame) and moving it to the end of the second animation. If you are doing a Motion Tween (the purple layer color), then move the 'o' at the end of the first layer animation to the end of the second layer animation.
I hope this helps, if not, post additional information about your problem.
G'day and happy thanksgiving
0
zenlion420Commented:
heh, good point, alex :)
0
Adnan J IqbalNetwork EngineerAuthor Commented:
Dear Zenion
thanks for your reply, but i am still facing the problem, the solution u gave me, i tried twice. i put STOP command in the end of first layer and then i put GOTO command in the start of second layer, but when i run a movie, the first layer runs and stops but the second layer doesnot run until i press the ENTER key.i gave frame number in gotoplay command but the first layer runs and stops and to play second layer i have to press ENTER, wheni press enter the first layer disappear. i hope you are getting my point. and i hope u will give me better solution. Thanks
Adnan
0
zenlion420Commented:
Hello adnanjaved,

can you please post your .fla online so i can figure out what is going on?  If not, e-mail it to me (in my profile), and I will post the unadulterated version online for anyone interested before I correct the error.

aloha,

j
0
zenlion420Commented:
Oh wait.  You need to put the gotoandplay command in the last keyframe of the first layer (not last frame).  maybe that will help you.  you would still want the gotoandplay at the end of the second layer, if you want the anim. to loop.  get back to me.

j
0
Adnan J IqbalNetwork EngineerAuthor Commented:
hello zenlion
if u have any solution to this probelm then plz let me know, and if not then plz give me your email address i will send you the movie clip
thanks
adnan
0
zenlion420Commented:
For anyone interested, I posted the file here before i even looked at it:

www.nokaoidesign.com/adnan.zip
0
zenlion420Commented:
adnan:

www.nokaoidesign.com/adnan1.zip

That should be what you're after.  let me know if you have any more Q's.

look at the actions in the frames.  I added a gotoandplay(16) to frame 15 of layer one, and a (stop) command to the last frame of layer 2.  Also, i extended the frames of the first layer to the end keyframe of the second.

aloha,

j
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
zenlion420Commented:
Hey, I just noticed the gotoandplay(15) you have in layer 2.  since it is on frame i5, you can delete that :)

j
0
zenlion420Commented:
i5=15
0
zenlion420Commented:
I thought you were in a rush for this solution.  It's been about 24 hours since I solved it for you and no reply?

aloha,

j
0
zenlion420Commented:
Did I not answer you correctly?  Why the B?  What more info did you require?  As far as I can tell, I posted the exact solution.

j
0
zenlion420Commented:
guess you're not going to reply.

j
0
Adnan J IqbalNetwork EngineerAuthor Commented:
hi zenlion
thanks v much for helping me , and i hope u will help me more in future
thanks once again
Adnan
0
zenlion420Commented:
But why the B grade?  This doesn't make sense to me.

j
0
Adnan J IqbalNetwork EngineerAuthor Commented:
yes your answer is correct , thanks for help...
0
zenlion420Commented:
Whatever :)
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Web Development Software

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.