usb ports not working

my usb ports are not working at all, i have upgraded my motherboard drivers,IWILL XA100,and the usb is ENabled in the bios. I am running windows98,that is an upgrade from windows95,so it is NOT 98SE,i have tried uninstalling,and installing the device 4-5 times and when i connect the usb cable to the computer and open the device it says it is not connected. the device manager is showing both files   ali pci to usb open host controller&usb root hub, and both are working correctly,it says! my kids and i use this computer to play games and i would like to use my digital camera on it also ,but no devices work,they all say not connected, I know that the devices work because they work fine on my other computer. I know that this is an older machine but every thing else seems to work very good eccept for this usb issue. thanks Greg.
stingray812Asked:
Who is Participating?
 
LucFConnect With a Mentor EMEA Server EngineerCommented:
Hi stingray812,

Have you got the updates from http://windowsupdate.microsoft.com installed?

Greetings,

LucF
0
 
CallandorCommented:
In Win98, you need to install specific USB drivers for each device, or it will not be recognized.  Use the drivers that came with the devices.  Not exactly plug and play.
0
 
stingray812Author Commented:
LucF ,by golly jump,n jahosifat ,that really worked,the pc web cam is really working,THANK YOU!! i thought i had already doawnloaded the updates,but i did it agin and reinstalled the drivers and connected the device and bingo,  thank you agin!!!  also Callandor good advice,i already knew that tho, but THANK YOU!, ALSO!! LucF you get the points , easy money  LOL!  Greg THANK YOU!!!
0
 
LucFEMEA Server EngineerCommented:
Glad to help Greg.

LucF
0
All Courses

From novice to tech pro — start learning today.