Solved

MSI Installer errors after Windows 2003 Upgrade

Posted on 2004-04-06
4
1,367 Views
Last Modified: 2007-12-19
Ran an upgrade of W2K to W2K3 in a single server domain. All appears well except for...

Whenever I access Active Dir Users & Computers, there is a brief Flash of a Windows Installer... screen. Then the ADUC loads and works fine. The Application log has entries of EventID 1001 and 1004 and 1018. The 1018 references the Admin Tools of W2K (I had not uninstalled as the upgrade said they'd be disabled).

EventID 1001 gives entries such as:
Detection of product '{B7298620-EAC6-11D1-8F87-0060082EA63E}', feature 'FeRRASConsole' failed during request for component '{455FE9EA-07D6-11D3-9C52-00A0C9F14522}'
 
and

Detection of product '{B7298620-EAC6-11D1-8F87-0060082EA63E}', feature 'FeADTools' failed during request for component '{455FE972-07D6-11D3-9C52-00A0C9F14522}'


Event ID 1004 has entries such as:
Detection of product '{B7298620-EAC6-11D1-8F87-0060082EA63E}', feature 'FeAdminBinaries', component '{455FE9FE-07D6-11D3-9C52-00A0C9F14522}' failed.  The resource 'C:\WINNT\help\glossary.hlp' does not exist.

and

Detection of product '{B7298620-EAC6-11D1-8F87-0060082EA63E}', feature 'FeRRASConsole', component '{455FE9D3-07D6-11D3-9C52-00A0C9F14522}' failed.  The resource 'C:\WINNT\System32\ipxsnap.dll' does not exist.


Any insight into this and, of course, a "fix" would be appreciated :-)

Thanks.

Lee (swanlzs)
0
Comment
Question by:swanlzs52
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 20

Accepted Solution

by:
What90 earned 250 total points
ID: 10771856
Hi swanlzs52,


Have you installed the lastest W2K3 admin tools on to the machine your getting the errors on?
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c16ae515-c8f4-47ef-a1e4-a8dcbacff8e3&DisplayLang=en

0
 

Author Comment

by:swanlzs52
ID: 10771917
This solved the problem... I had never installed the adminpak.msi on the DC before and had thought about it, but I see by the referenced article that it can and does solve this problem,

Thanks for the quick response... points are yours :-)

Lee/swanlzs
0
 
LVL 20

Expert Comment

by:What90
ID: 10771961
No problem. I've got the .msi tools on a usb stick now along with the exchange tools set and the 2003 admin resource kit too - saves me running into the same problem and having to download the damn things ... ;-)
0
 

Author Comment

by:swanlzs52
ID: 10773850
Hmmmm, now there's an idea... the exchange and resource kit.. always a pain when you need them.
0

Featured Post

U.S. Department of Agriculture and Acronis Access

With the new era of mobile computing, smartphones and tablets, wireless communications and cloud services, the USDA sought to take advantage of a mobilized workforce and the blurring lines between personal and corporate computing resources.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Numerous times I have been asked this questions that what is it that makes my machine log on so slow, there have been cases where computers took 23 minute exactly after taking password and getting to the desktop. Interesting thing was the fact th…
Scenerio: You have a server running Server 2003 and have applied a retail pack of Terminal Server Licenses.  You want to change servers or your server has crashed and you need to reapply the Terminal Server Licenses. When you enter the 16-digit lic…

737 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question