Solved

Msinstaller doesn't seem to be running?

Posted on 2004-04-26
8
786 Views
Last Modified: 2008-02-01
Tried to load a program today, Portalsys, and would not load, I kept getting this in the event log...
Warning - Source is MsInstaller

the message reads -
Date 4/26/2004      Source MsInstaller

Type Warning        EventID 1015


Description
Failed to connect to server.  Error 0x800401F0

Get the feeling Msinstaller isn't running, doesn't show up in the running processes.
How do I get it running?
This is a brand new CLEAN installation, have downloaded all updates and now have re-installed CLEAN twice, still same problem.
Help.

Thanks in advance
0
Comment
Question by:apaddle
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 6
  • 2
8 Comments
 
LVL 10

Expert Comment

by:timothyfryer
ID: 10921197
You may have already tried this, but click start, administrative tools, services.  Look in the services window for Windows Installer.  Make sure it is set to Manual, which is the default setting, instead of disabled.  Click the Apply button, then the Start button.  
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:timothyfryer
ID: 10921214
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:timothyfryer
ID: 10921459
0
SharePoint Admin?

Enable Your Employees To Focus On The Core With Intuitive Onscreen Guidance That is With You At The Moment of Need.

 

Author Comment

by:apaddle
ID: 10928699
have tried each suggestion to NO avail...this is really frustrating as I can install it on other XP machines with absolutely no problems.  I have re-installed XP 2 times and still no luck.  Any more suggestions?

0
 
LVL 10

Expert Comment

by:timothyfryer
ID: 10953403
Sorry I haven't got back, any luck?.  This is a hard one.  Still looking.
0
 

Author Comment

by:apaddle
ID: 10957857
Sorry, but turns out a memory and motherboard problem is at the root of this problem.  Switched computers and all is fine.

Thanks
0
 
LVL 10

Accepted Solution

by:
timothyfryer earned 250 total points
ID: 10957879
Glad you got it fixed.  Good Luck.
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:timothyfryer
ID: 11090380
Thanks for the points apaddle though since I didn't really solve your problem, your entitled to a refund through Support.  Good Luck. Tim.
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Can I legally transfer my OEM version of Windows to another PC?  (AKA - Can I put a new systemboard in my OEM PC?) Few of us are both IT and legal experts but we all have our own views of Microsoft's licensing rules and how they apply.  There are…
Migration of Exchange mailbox can be done with the ExProfre.exe tool. But at times, when the ExProfre.exe tool migrates the Exchange Server user profile, it results in numerous synchronization problems. Synchronization error messages appear in the e…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…

738 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question