Spell Check Not Working.

Exchange Enterprise 2003 Server Enterprise 2003.
When i go to do spell check with OWA I get this message (The spelling in this item cannot be checked try again later)

Any ideas anyone.
JohnBosichAsked:
Who is Participating?
 
ahmedbahgatConnect With a Mentor Commented:
in this article what will concern you more is this :

When a user tries to check the spelling of a message or a post, they may receive an error message that is similar to one of the following error messages:

Error Message 1

Outlook Web Access was unable to check the spelling on this item due to an error.

Error Message 2

The spelling in this item can't be checked. Try again later.
To troubleshoot this error message:
In Internet Services Manager, make sure that the Exchweb/Bin/Spell virtual directory exists and that it contains the dictionary files.
In Internet Services Manager, make sure that that the authentication methods set on the /Spell virtual directory are inherited from the /Bin virtual directory.
In Internet Services Manager, make sure that that the Execute permissions that are set on the /Spell virtual directory are inherited from the /Bin virtual directory. Specifically, the Execute permissions should be set for Scripts and Executables.
Make sure that all OWA users are using Internet Explorer 5.0 or later.
Investigate whether antivirus programs or other programs that perform file-level scanning are preventing the spelling checker from working correctly.


cheers
0
 
ahmedbahgatCommented:
0
 
JohnBosichAuthor Commented:
Thanks it was Default Web Sites, Exchweb Virtual Directory, Executable Permissions needed to be set as Scripts & Executables. Regards John Bosich.
0
Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

 
ahmedbahgatCommented:
no probs, glad to be of a help

cheers
0
 
jcaruthersCommented:
I am having the same problem but none of the solutions listed helped
Any other thoughts?
0
 
tdukemanCommented:
I'm having the same problem with our mail server has there been a resolution to this?
0
 
jcaruthersCommented:
We did all this.  Microsoft finaly gave up and told us to do a total uninstall  and reinstall of Exchange and IIS.  Spell check was not worth the effort.
0
 
lseemanCommented:
This solution helped me!

Basically I enabled "scripts/exec" under the mentioned virtualweb and changed the security to from integrated & basic to just basic b/c we use SSL.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.