Solved

ExMerge Fails with multiple errors.

Posted on 2004-08-19
5
3,652 Views
Last Modified: 2008-01-09
We are in the process of upgrading out Exchange 5.5 Servers to Exchange 2003.  We have been trying to use the ExMerge tool however, we continue to get MAPI failures.  Also, ExMerge is reporting my Exchange 5.5 server as an Exchange 4.x server.  I have included a copy of the ExMegre log file.  My question is, how do we correct these errors and get the process functioning properly?

Any help will be appreciated.


Start Logging:August 19, 2004   09:18:18
****************************************************************
[09:18:18] Logging Level: None
[09:18:18] Reading settings from file 'C:\Documents and Settings\User\Desktop\exmerge\Exmerge\EXMERGE.INI'.
[09:18:19] Error 8007203a opening an LDAP connection. ('LDAP://ServerName:3389/rootDSE')  (CADRoutines::GetNamingContextData)
[09:18:20] Error 8007054b opening an LDAP connection. ('LDAP://rootDSE')  (CADRoutines::GetNamingContextData)
[09:18:20] 'ServerName' is running Exchange Server 4.x
[09:18:20] Source server read from settings file is 'ServerName'.
[09:18:20] Invalid LDAP Port number entered in INI file (''). Ignoring this setting.
[09:18:20] Reading list of subjects for messages to be selected from file ''
[09:18:20] Reading list of attachment names for messages to be selected from file ''
[09:18:20] List of folders to be ignored has been read. 0 folders in the list.
[09:18:20] The file containing the list of mailboxes to be processed, 'C:\Documents and Settings\administrator\Desktop\exmerge\Exmerge\MAILBOXES.TXT' is missing or inaccessable. The filename was obtained from the FileContainingListOfMailboxes .INI file setting.
[09:18:20] Current machine locale ID is 0x409
[09:18:20] Operating System Version 5.1 (Build 2600)
[09:18:20] Incorrect registry value data type for 'Software\Microsoft\Exchange\Setup\ExchangeServerAdmin'.
[09:19:07] Error 8007203a opening an LDAP connection. ('LDAP://ServerName:3389/rootDSE')  (CADRoutines::GetNamingContextData)
[09:19:08] Error 8007203a opening an LDAP connection. ('LDAP://DomainController:3389/rootDSE')  (CADRoutines::GetNamingContextData)
[09:19:08] 'ServerName' is running Exchange Server 4.x
[09:19:53] Using attribute 'PR_MESSAGE_DELIVERY_TIME' for date operations.
[09:19:53] Merging data into target store. The program will copy only those messages that do not exist in the target store.
[09:19:53] Associated folder data will NOT be copied to the target store.
[09:19:53] Using 'English (US)' (0x409) as the default locale (Code page 1252)
[09:19:53] All mailboxes will be processed, regardless of locale
[09:19:53] Using default locale for all mailboxes
[09:19:53] Initializing worker thread (Thread0)
[09:19:53] Copying data from mailbox 'Username' ('UserName') on Server 'ServerName' to file 'C:\WINDOWS\TEMP\username.PST'.
[09:19:53] Error initializing MAPI.
[09:19:53] Errors encountered. Copy process aborted for mailbox 'UserName' ('Username').
[09:19:53] MAPI has not been initialized (CMapiSession::DeleteOurProfile)
[09:19:53] Number of items copied from the source store for all mailboxes processed: 0
[09:19:53] Total number of folders processed in the source store: 0
[09:19:53] 0 mailboxes successfully processed. 1 mailboxes were not successfully processed. 0 non-fatal errors encountered.
[09:19:53] Process completion time: 00:00:00
0
Comment
Question by:TinsleyC
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
5 Comments
 
LVL 5

Expert Comment

by:MFay
ID: 11848489
Are you trying to do an export?  You MUST use exmerge version 3.71 as a minimum with Exchange 5.5.  What version are you using?

0
 

Author Comment

by:TinsleyC
ID: 11857979
I am using ExMerge 2000.  And yes I am trying to do an export.
0
 
LVL 5

Accepted Solution

by:
MFay earned 500 total points
ID: 11858450
Are you logged in with an account that has Service Account Permission to all mailboxes on the Source Exchange Server?  Did you read through the documentation?

0
 

Author Comment

by:TinsleyC
ID: 11904509
We made the necessary changes to Exchange to allow the administrator to be the service acccount.  We had brought in a consultant to work on this.
0
 

Author Comment

by:TinsleyC
ID: 12494896
We have this working now.  It turned out to be an authentication issue.  When I mapped a drive letter on the Exchange server it asked me for a name/password.  Once that was supplied, I was able to connect properly and exmerge worked correctly.
0

Featured Post

Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Unified and professional email signatures help maintain a consistent company brand image to the outside world. This article shows how to create an email signature in Exchange Server 2010 using a transport rule and how to overcome native limitations …
Check out this step-by-step guide for using the newly updated Experts Exchange mobile app—released on May 30.
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…
This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.

728 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question