Solved

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Posted on 2004-08-19
3
2,546 Views
Last Modified: 2012-06-27
Server Error in '/dotNetAlumni' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Object reference not set to an instance of an object.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error:


Line 28:     Private Sub Page_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Line 29:         'Put user code to initialize the page here
Line 30:         lblTitle.InnerHtml = Application("Institution") & " Alumni Portal"
Line 31:         lblInstitution.Text = Application("Institution")
Line 32:
 

Source File: c:\inetpub\wwwroot\dotNetAlumni\default.aspx.vb    Line: 30

Stack Trace:


[NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
   dotNetAlumni._default.Page_Load(Object sender, EventArgs e) in c:\inetpub\wwwroot\dotNetAlumni\default.aspx.vb:30
   System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)
   System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
   System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain()

 


--------------------------------------------------------------------------------
Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.573; ASP.NET Version:1.1.4322.573
0
Comment
Question by:smetterd
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 4

Accepted Solution

by:
Sandeepk1999 earned 500 total points
ID: 11846100
Can you post the source code?

Looks like lblTitle is a HTML object and not a server object.

0
 
LVL 2

Author Comment

by:smetterd
ID: 11846464
Added runat="server" on that control and voila. Thanks Sandeepk
0

Featured Post

PeopleSoft Has Never Been Easier

PeopleSoft Adoption Made Smooth & Simple!

On-The-Job Training Is made Intuitive & Easy With WalkMe's On-Screen Guidance Tool.  Claim Your Free WalkMe Account Now

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Introduction As chip makers focus on adding processor cores over increasing clock speed, developers need to utilize the features of modern CPUs.  One of the ways we can do this is by implementing parallel algorithms in our software.   One recent…
The ECB site provides FX rates for major currencies since its inception in 1999 in the form of an XML feed. The files have the following format (reducted for brevity) (CODE) There are three files available HERE (http://www.ecb.europa.eu/stats/exch…
In this brief tutorial Pawel from AdRem Software explains how you can quickly find out which services are running on your network, or what are the IP addresses of servers responsible for each service. Software used is freeware NetCrunch Tools (https…
Do you want to know how to make a graph with Microsoft Access? First, create a query with the data for the chart. Then make a blank form and add a chart control. This video also shows how to change what data is displayed on the graph as well as form…

707 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question