Solved

No Desktop (Explorer.exe) loading when logon as admin to W2k TS SP3 box

Posted on 2004-08-31
6
140 Views
Last Modified: 2010-04-13
Please excuse any bad english.. its been a long day with this problem.
Im a on-call engineer supporting many sites, today I attended a call descibing blank screen when loging on server console.
The problem is that explorer shell is not loading/initialising ontop of this, CTL+ALT+DEL, CTL+SHIFT+ESC does nothing.
MMC from client workstation shows that server is fine; no event log errors, all services starting ok.  AD also seems to be working ok.
Back to the server, I can reboot (by killing the power) and go into Safe Mode fine, no errors etc, however Safe Mode with Networking has the same problems as above.
Now for the steps I have taken so far:
Remove/reinstall TS componets.
Restore system state (registry, com+ etc.) from One week ago AND Two months ago.
Reformat, install fresh w2k (sp3 inc), restore entire system from One week ago.
None of this solved anthing.
I've been looking at simular problems on here and got some ideas but I have not seen anyone with the exact same problem.
Example, some one Could use CTL+ALT+DEL or someone couldnt get into safe mode either.
Ideas i am pondering on at the mo are:
1) not sure when the last system reboot occured if more then a week ago there could be a corruption somewhere that a restore from a week ago would have made no difference. i.e this problem could have been waiting to happen for some time.
2) I've made some bad oversites, I havnt tried logging onto the console wit any other profile apart from admin (will try tomorrow)
3) To tired.. need help!

Just looking for some ideas experience in this problem to give me a good frame of mind to go in there with tomorrow.
A solution that works for me will be rewarded.
Many thanks for your time and expertise.
Regards.
0
Comment
Question by:JayUK81
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
6 Comments
 
LVL 9

Expert Comment

by:BigC666
ID: 11947618
howdy,

if you can get to the run button type this C:\WINNT\EXPLORER.EXE /n, C:\WINNT

if this brings up the shell then you need a registery edit

let us know
0
 

Author Comment

by:JayUK81
ID: 11947684
Cant get any run boxes or task man, execpt in safe mode.
0
 

Author Comment

by:JayUK81
ID: 11969141
Thanks for the great response! lol
Turned out to be some corrupt file permissions in the windows directory - what files im not sure, just set all of windows folder and child objects to correct permissions and it worked.
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
Computer101 earned 0 total points
ID: 12438911
PAQed, with points refunded (500)

Computer101
E-E Admin
0

Featured Post

Migrating Your Company's PCs

To keep pace with competitors, businesses must keep employees productive, and that means providing them with the latest technology. This document provides the tips and tricks you need to help you migrate an outdated PC fleet to new desktops, laptops, and tablets.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

NTFS file system has been developed by Microsoft that is widely used by Windows NT operating system and its advanced versions. It is the mostly used over FAT file system as it provides superior features like reliability, security, storage, efficienc…
This article was originally published on Monitis Blog, you can check it  here . If you have responsibility for software in production, I bet you’d like to know more about it. I don’t mean that you’d like an extra peek into the bowels of the sour…
How to Install VMware Tools in Red Hat Enterprise Linux 6.4 (RHEL 6.4) Step-by-Step Tutorial

749 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question