Solved

Exchange 2k3 IIS crashing...

Posted on 2004-09-07
4
2,399 Views
Last Modified: 2008-01-09
Exchange 2k3 active pasive cluster...seems every six hours or so IIS would crashed....

I would get these events on my applications log:

Event Type:     Error
Event Source:     Microsoft Exchange Server
Event Category:     None
Event ID:     1000
Date:          9/6/2004
Time:          4:22:05 PM
User:          N/A
Computer:     EXCH2B
Description:
Faulting application inetinfo.exe, version 6.0.3790.0, stamp 3e8000f7, faulting module unknown, version 0.0.0.0, stamp 00000000, debug? 0, fault address 0xb4df9645.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

System log:
Event Type:     Error
Event Source:     ClusSvc
Event Category:     Failover Mgr
Event ID:     1069
Date:          9/7/2004
Time:          8:57:39 AM
User:          N/A
Computer:     EXCH2A
Description:
Cluster resource 'Exchange Routing Service Instance (EXCHANGE2)' in Resource Group 'Exchange I' failed.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:     Error
Event Source:     ClusSvc
Event Category:     Failover Mgr
Event ID:     1069
Date:          9/7/2004
Time:          8:57:39 AM
User:          N/A
Computer:     EXCH2A
Description:
Cluster resource 'SMTP Virtual Server Instance 1 (EXCHANGE2)' in Resource Group 'Exchange I' failed.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


Event Type:     Error
Event Source:     ClusSvc
Event Category:     Failover Mgr
Event ID:     1069
Date:          9/7/2004
Time:          8:57:39 AM
User:          N/A
Computer:     EXCH2A
Description:
Cluster resource 'Exchange POP3 Server (EXCHANGE2)' in Resource Group 'Exchange I' failed.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:     Error
Event Source:     Service Control Manager
Event Category:     None
Event ID:     7031
Date:          9/7/2004
Time:          8:57:39 AM
User:          N/A
Computer:     EXCH2A
Description:
The IIS Admin Service service terminated unexpectedly.  It has done this 28 time(s).  The following corrective action will be taken in 1 milliseconds: Run the configured recovery program.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:     Warning
Event Source:     W3SVC
Event Category:     None
Event ID:     1009
Date:          9/7/2004
Time:          8:57:39 AM
User:          N/A
Computer:     EXCH2A
Description:
A process serving application pool 'ExchangeApplicationPool' terminated unexpectedly. The process id was '3020'. The process exit code was '0xc0000005'.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Any Idea???
0
Comment
Question by:Nowcom
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 12

Expert Comment

by:BNettles73
ID: 12001078
Possible IIS Metabase Corruption? http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q304166

Make sure your AV software is not scanning Exchange or IIS directories ...

0
 

Author Comment

by:Nowcom
ID: 12006656
Thanks for the quick response BNettles73...Is there a way to test the IIS Metabase for corruption?  
0
 
LVL 12

Accepted Solution

by:
BNettles73 earned 500 total points
ID: 12008716
Did you make sure your AV software isn't scanning IIS? You also want to make sure Exchange isn't being scanned by your AV software unless it is specifically built to do so ...

Check out this article for Troubleshooting Exchange - Related Metabase Corruption Issues
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=/servicedesks/webcasts/en/wc030403/wct030403.asp

You can probably turn up logging on MSExchangeMU to max and see if you have any errors logged in the application logs ...
0
 

Author Comment

by:Nowcom
ID: 12010407
Thanks BNettles73!!!  Yes, I have excluded all exchange and all IIS from the AV...Once I recreated SMTP Quene DIR on Exchange everything works fine...no more error message...Thanks for the help.
0

Featured Post

Free Tool: SSL Checker

Scans your site and returns information about your SSL implementation and certificate. Helpful for debugging and validating your SSL configuration.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This process describes the steps required to Import and Export data from and to .pst files using Exchange 2010. We can use these steps to export data from a user to a .pst file, import data back to the same or a different user, or even import data t…
Unified and professional email signatures help maintain a consistent company brand image to the outside world. This article shows how to create an email signature in Exchange Server 2010 using a transport rule and how to overcome native limitations …
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…

737 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question