• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 862
  • Last Modified:

Veritas Backup Exec and Microsoft CRM - cannot backup exchange

Since installing Microsoft CRM on an SBS 2003 server we cannot backup exchange (give or take a few days we cannot be sure that the problem occured at the same time as the install)

When trying to select the public or mailbox stores we get an access denied error.

I have been in frequent contact with Veritas who have tried everything to assist. they are not keen to acknowledge that CRM is causing the problem and we have been going round in circles looking at user permissions (of the veritas account). Frequent reinstalls of BE, recreation of user accounts, Countless sgmon.exe logs have been studied by Veritas who have been very helpful but have not resolved the problem.

I am not 100% sure that the CRM install is causing the problem, however, I can only imagine that it has altered permissions in exchange somewhere. I have installed BE on a remote machine and still have the same problem. indicating to me the issue lies in exchange and not in BE or a problem with the user account.

A windows NT Backup of  exchange 'appears successful' but the data it backs up is a few 100 kb and not the hundred or so MB it should be.


A solution would be great but i think thats unlikely as how many people have these 2 pieces of software on an sbs 2003 box ? Not many i suppose.


Uninstalling CRM is my last resort - so before i go ahead and do it, does anybody have any suggestions/ideas?

Thanx
0
sloopeth
Asked:
sloopeth
1 Solution
 
acmpCommented:
We had something similar. When we tried to connect to the exchagne server it worked OK, until the backup wanted to connect then it was 'access denied'. We changed to useing the IP address for the exchange server and this worked.

OK, our problem had nothing to do with CRM or 2003, but it's worth a try.

acmp<><
0
 
sloopethAuthor Commented:
worth a bash - no luck tho :(
0
 
friekedCommented:
Please paste the backup exec log for the failing backup.

Also, please check event viewer for any relevant entries around the time you do your backup and post them here.
0
The 14th Annual Expert Award Winners

The results are in! Meet the top members of our 2017 Expert Awards. Congratulations to all who qualified!

 
sloopethAuthor Commented:
having reinstalled several times i no longer have the backup logs however the error was quit simple

'access denied'

the log really isnt the fault tho - the fault is that when selcting the mailbox stores within the BEjob selection it will not allow you - bringing up a dialogue box asking you to select another account.

trust me this is nothing to do with BE or user account permissions i have spent weeks troubleshooting the issue with Veritas who have set up an idertical test scenario.

the problem is either deep in exchange caused by either an unknown factor or the install of CRM

nothing in the event log of note.

you can have some sgmon logs if u like


beserver: 0x0a48 -1-0907:164916:Client 'ACS-SERVER' connected('','ACSTECH\elephant'): 0x1eb2230
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:16: sis temp path=C:\DOCUME~1\elephant\LOCALS~1\Temp\
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:16: MAPIAdminService::CreateMsgService Failed!  hr = 0x8004010F
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:16: Somehow we failed but without setting the return code  hres =8004010f
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:16: MAPIAdminService::CreateMsgService Failed!  hr = 0x8004010F
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:16: Somehow we failed but without setting the return code  hres =8004010f

bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:18: MAPIAdminService::CreateMsgService Failed!  hr = 0x8004010F
4308: CollectPerfMon - exit success actually open failed
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:18: Somehow we failed but without setting the return code  hres =8004010f
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:18: MAPIAdminService::CreateMsgService Failed!  hr = 0x8004010F
bengine: 1b60 07/09/2004 16:49:18: Somehow we failed but without setting the return code  hres =8004010f
beserver: 0x0a64 -1-0907:164918:Client 'ACS-SERVER' Disconnected:0x1e9d420
0
 
sloopethAuthor Commented:
fixed myself - uninstalled crm + crm exhchange connector

reinstalled exchange + crm

0
 
PashaModCommented:
Closed, 500 points refunded.
PashaMod
Community Support Moderator
0

Featured Post

Learn to develop an Android App

Want to increase your earning potential in 2018? Pad your resume with app building experience. Learn how with this hands-on course.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now