Solved

horde2 not taking passwords

Posted on 2004-09-10
19
175 Views
Last Modified: 2013-12-15
running debian linux on a intel board.

have apache and other apps.

using horde2 for  webmail.

when you put the login name and password in, comes back and saya the name or password is no good.

i have taken 1 of the accounts and put into outlook and the account pulls down fine with no problems.

what should i look for?

thanks

panther7

0
Comment
Question by:panther7
  • 11
  • 8
19 Comments
 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
which authentification have you set in horde?
see config/horde.php and there for $conf['auth']['driver'] = 'xxxxx';
and are those settings $conf['auth']['params'] valid?
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
i do have gui (gnome)

how do i find the file?
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
The place where horde is installed. search for horde.php
e.g. in a shell with
find / -name horde.php
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
ok found it

/etc/horde2/horde.php

how can i see $conf['auth']['driver']='xxxx'?
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
edit the file with your favorite editor. Have you installed horde or is it an installation done by soemone else ? Did horde run before?
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
installed yes

by someone else yes

working before? yes

what has changed? have no clue right now.

lost internet circuits and routers

had to reload router info server seemed to be ok, but i found this problem on my own. as you can tell, linux, i'm a newbie.
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
person that loaded this server, guess?

right no longer around. i got elected.
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
to get some infos from that fiel do a
cat /etc/horde2/horde.php | grep conf | grep auth

to get all information about the auth-config

/etc/horde2 is a very unusual place to install horde.
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
yes i know, that seems to be part of the problem. things were put in dif places.

found $conf

$conf['auth']['driver']='imap'.

as i said there is a gui on this server with netscape loaded.

when i tried to check mail, came back with .imap.xxxx.com refused.

imap not started?

how to start imap?

how to check imap?
0
Comprehensive Backup Solutions for Microsoft

Acronis protects the complete Microsoft technology stack: Windows Server, Windows PC, laptop and Surface data; Microsoft business applications; Microsoft Hyper-V; Azure VMs; Microsoft Windows Server 2016; Microsoft Exchange 2016 and SQL Server 2016.

 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
It depends which imap-server you are using
if there is a file /etc/cyrus.conf
you can try starting the imap-server with
/etc/init.d/cyrus start

Which linux-distribution is installed on that server SUSE, RedHat, Debian ??
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
debian

0
 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
Hm I don't have a debian-system, but a

ll /etc/.init.d/

should show all services that can be started on your system. You might post this list so I might see which IMAP-Server is used/installed.
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
>>>>>  ll <<<<<
what's that?
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
no syrus

0
 
LVL 48

Expert Comment

by:hernst42
Comment Utility
ll is a shortcut/alias of the ls -l command
On the she do a
ls -l /etc/init.d/

There are a lot of possible IMAP-server on linux/unix, so the output of that command (ls ...) will show which are installed on your system.
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
ls -l /etc/init.d

showing a courier-imap

/etc/init.d/courier-imap start

how can i check to see if it started?

webmail password for accout still not working. comes back:

login failed for some reason.
most likely username or password  was entered wrong.

pop email (same account is working fine)

0
 
LVL 48

Accepted Solution

by:
hernst42 earned 125 total points
Comment Utility
to get the status try:

/etc/init.d/courier-imap staus
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
stopped and restarted imap.

checked for port 143 pass through on router.

checked port 143 set to use TCP not UDP.

System up and running!

thanks for all your help!
0
 

Author Comment

by:panther7
Comment Utility
i guess you meant

/etc/init.d/courier imap status
shows good

webmail accounts working

thanks again
0

Featured Post

How to run any project with ease

Manage projects of all sizes how you want. Great for personal to-do lists, project milestones, team priorities and launch plans.
- Combine task lists, docs, spreadsheets, and chat in one
- View and edit from mobile/offline
- Cut down on emails

Join & Write a Comment

This is the error message I got (CODE) Error caused by incompatible libmp3lame 3.98-2 with ffmpeg I've googled this error message and found out sometimes it attaches this note "can be treated with downgrade libmp3lame to version 3.97 or 3.98" …
Over the last ten+ years I have seen Linux configuration tools come and go. In the early days there was the tried-and-true, all-powerful linuxconf that many thought would remain the one and only Linux configuration tool until the end of times. Well,…
Learn how to navigate the file tree with the shell. Use pwd to print the current working directory: Use ls to list a directory's contents: Use cd to change to a new directory: Use wildcards instead of typing out long directory names: Use ../ to move…
This demo shows you how to set up the containerized NetScaler CPX with NetScaler Management and Analytics System in a non-routable Mesos/Marathon environment for use with Micro-Services applications.

771 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

14 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now