Solved

Win 98 cannot SMTP (port25) but can POP,WEB,...

Posted on 2004-09-20
8
185 Views
Last Modified: 2013-12-04
In a Win 98 computer, Norton Antivirus stopped checking my outgoing e-mail (and therefore sending it). I've unistalled Norton AV. I can not send e-mail (nor get any connection via telnet to port 25 to my SMTP server). All other ports handle OK (Web,POP,FTP, ...). Uninstalled all Network protocol and adapters and reinstalled... didn't work.

Any idea to make available SMTP again?

Thanx, all you wise guys!
0
Comment
Question by:Rafain
  • 5
  • 3
8 Comments
 
LVL 11

Expert Comment

by:Paul S
ID: 12108369
check out this page:
http://www.paulscomputerservice.net/index.php?body=./software/malwareinstructions.php

run all steps, but most important is steps 7,8,9.

post your hijackthis log.
0
 

Author Comment

by:Rafain
ID: 12115166
Thanx for the info.

Done all steps. Still not working.

Any new ideas?



My hijackthis log:

Logfile of HijackThis v1.98.2
Scan saved at 12:55:20 p.m., on 21/09/04
Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A)
MSIE: Internet Explorer v5.00 (5.00.2919.6304)

Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
D:\DOWNLOADS\COMPUTERSERVICETOOLS\HIJACKTHIS.EXE

N3 - Netscape 7: user_pref("browser.startup.homepage", ""); (C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\6bh0vqka.slt\prefs.js)
N3 - Netscape 7: user_pref("browser.search.defaultengine", "engine://C%3A%5CPROGRAM%20FILES%5CNETSCAPE%5Csearchplugins%5CSBWeb_01.src"); (C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default\6bh0vqka.slt\prefs.js)
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 6.0\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.DLL
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHELPER.DLL
O3 - Toolbar: @msdxmLC.dll,-1@3082,&Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 - Toolbar: McAfee VirusScan - {ACB1E670-3217-45C4-A021-6B829A8A27CB} - C:\PROGRAM FILES\MCAFEE\MCAFEE VIRUSSCAN\VSCSHELLEXTENSION.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\Run: [Adaptec DirectCD] C:\Program Files\CD-Writer Plus\DirectCD\DIRECTCD.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [McAfee Guardian] "C:\Program Files\McAfee\McAfee Shared Components\Guardian\CMGrdian.exe" /SU
O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\RunServices: [McAfeeVirusScanService] C:\Program Files\McAfee\McAfee VirusScan\AVSYNMGR.EXE
O4 - Startup: EPSON Status Monitor 3 Environment Check.lnk = C:\WINDOWS\SYSTEM\E_SRCV03.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xportar a Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra button: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - C:\PROGRAM FILES\YAHOO!\MESSENGER\YPAGER.EXE
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - C:\PROGRAM FILES\YAHOO!\MESSENGER\YPAGER.EXE
O14 - IERESET.INF: SEARCH_PAGE_URL=
O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=

0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Paul S
ID: 12120210
are you using a router or software firewall? if software firewall, disable it and try again. if router, log into router and make sure you are not blocking that port. check your host file. i use spybot for that. do you have norton personal firewall? if so remove it. is your ISP and your internet provider the same? if not you may need to change your out going mail server. do a search for port programs. there is one called openports. it might help.
0
 

Author Comment

by:Rafain
ID: 12142463
No, I don't use a firewall neither a router. I have internet thru Cable Modem conected via Ethernet (Cable Modem is DHCP server), but the problem appears as well when I use a Tel modem and my dial-up conection.

I've checked my hosts files and are OK.

I can use 2 SMTP servers from different providers (one is from a Web hosting provider and does need for POP reading before SMTP sending for SPAM control, I can do POP to that server but no SMTP).

I will do a Port Search with Port Explorer. Hope to find some thing.

Any way... this is strange!

Any other idea?

Thanx
0
Enterprise Mobility and BYOD For Dummies

Like “For Dummies” books, you can read this in whatever order you choose and learn about mobility and BYOD; and how to put a competitive mobile infrastructure in place. Developed for SMBs and large enterprises alike, you will find helpful use cases, planning, and implementation.

 
LVL 11

Accepted Solution

by:
Paul S earned 500 total points
ID: 12151713
what is your ip address? does it start with 192.168.xxx.xxx?
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Paul S
ID: 12151721
do you have mcafee installed? have you triend uninstalling that?
0
 

Author Comment

by:Rafain
ID: 12165176
My Dear Guru,

Yes, My IP start with 192.168.X.X which means it's a private network. My Cablemodem uses DHCP for IP assignation, but its task include IP NAT.
I've installed Mc Affe after all problems started, so it is not its fault.

Nevetheless, I have done what I didn't wanted to: Re-install my whole computer. It took me the whole weekend, but now it is working OK (mostly! jaja).

It was once again the strange behavior of the operating system, (thank you, Microsoft! jaja)

Thank you for your time and effort, I think you deserve all the points of my question.

Rafaín
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Paul S
ID: 12176382
I am glad you got it working and sorry you had to reinstall windows. let me know if i can be of any help later.
0

Featured Post

Is Your Active Directory as Secure as You Think?

More than 75% of all records are compromised because of the loss or theft of a privileged credential. Experts have been exploring Active Directory infrastructure to identify key threats and establish best practices for keeping data safe. Attend this month’s webinar to learn more.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Users of Windows 10 Professional can disable automatic reboots using the policy editor. This tool is not included in the Windows home edition. But don't worry! Follow the instructions below to install (a Win7) policy editor on your Windows 10 Home e…
OfficeMate Freezes on login or does not load after login credentials are input.
Along with being a a promotional video for my three-day Annielytics Dashboard Seminor, this Micro Tutorial is an intro to Google Analytics API data.
In this video I am going to show you how to back up and restore Office 365 mailboxes using CodeTwo Backup for Office 365. Learn more about the tool used in this video here: http://www.codetwo.com/backup-for-office-365/ (http://www.codetwo.com/ba…

910 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

22 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now