?
Solved

The Instruction At "0x0(random_numbers)" refrenced memory at "0x000000" the memory could not be "read"

Posted on 2004-09-25
22
Medium Priority
?
2,011 Views
Last Modified: 2012-05-05
Err , this started a day ago..
have no idea why but i think it might have to do with Webroot Spysweeper.

im on a P4 2.2 which is properly cooled , with 1024 rdram , run adaware , kaspersky pretty regulary - im not sure this has to do with a virus..
im gonna post a few pictures with the problem -
it happens whenever i close explorer / ms outlook express , it doesnt degrade the performance just bugs - gives that "error" any once in a while..for some wierd reason i cant "surf" with internet explorer - only with mozilla..just noticed it now..wierd.
here are a few pictures..

http://pg.photos.yahoo.com/ph/soldier19_il/detail?.dir=1786&.dnm=26a3.jpg

or here

ftp://ftp.netvision.net.il/home/k/kira/Errors.JPG
(better picture)


0
Comment
Question by:m0tek
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 13
  • 7
  • 2
22 Comments
 
LVL 65

Expert Comment

by:SheharyaarSaahil
ID: 12150034
Hello m0tek =)

hmmmmmmmmm how abt a sfc scan first ??
Goto START>RUN and type  sfc /scannow
u will need ur WinXP CD in order to fix the corrupted windows system files, if found by scan.

if this doesn't solve the issue, then do this,
open IE>Tools>Internet Options>Advanced>and untick Enable Third Party Onjects
apply and now check for the problem ??

!! GOOD LUCK !!
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150123
trying that sfc scan now :)
we'll see on the IE thing..
i noticed this happens WHENEVER i close an application..
even games..
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150153
explorer = not stable at all :(
dunno why..
i tried doing what u said but it crushed , tried doing it from control panel - that didnt work too (internet options)
0
Back Up Your Microsoft Windows Server®

Back up all your Microsoft Windows Server – on-premises, in remote locations, in private and hybrid clouds. Your entire Windows Server will be backed up in one easy step with patented, block-level disk imaging. We achieve RTOs (recovery time objectives) as low as 15 seconds.

 
LVL 65

Expert Comment

by:SheharyaarSaahil
ID: 12150165
Happens in safemode also ??
0
 
LVL 92

Expert Comment

by:nobus
ID: 12150180
You can try testing your RAm  : memtest86+, get it here :    http://www.memtest.org/
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150184
didnt try yet..
gonna :)
(now that u mentioned it)
for some reason when i try and use sfc it requires the cd - i insert hit and keep hittin "retry" (saying it wont detect it..) - eventually it reaches the end (after it gives me the cant detect cd - altho i can see it in my computer) and it does nothing..just closes..
wierd..
(its an original cd..)
err
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150195
memtest86:
0001adb0ffc  - 429.omb

good : 00000002

bad : 00008002

Errbits:
000080

Count : 8
Chan : 1
0
 
LVL 92

Expert Comment

by:nobus
ID: 12150213
bad memory ! replace it !
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150215
yea but i got 4 slots each with 256..
how do i know which one is causing the error?
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150219
i tend to belive tho its not the memory :\
ill try workin 512 on 2 slots and see on memtest 86..
0
 
LVL 92

Expert Comment

by:nobus
ID: 12150250
Swap them out, 2 by 2 or 1 by one, or test them separately
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12150253
thx....
which one of the tests should i run?
the usual one?
0
 
LVL 92

Expert Comment

by:nobus
ID: 12150267
let all tests run (100), it completes in 10 minutes
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12151181
well i tried bootin to safe mode - it just wont load..
after that i chose "the best known configuration" on the startup..
for now everythings runs well..
still tryina look for "error"s
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12151193
umm
internet explorer worx now
but when i close Outlook i get the same error.
DAMN.
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12151261
guess i was saying TOO MUCH - TOO SOON
it cant be a memory problem - i removed 2 mems (2x256) and closed Outlook / diffrent application - same errors.
then i used the other 2 mems..(replaced again) - same problem.

i think this has to be with the windows..
0
 
LVL 92

Expert Comment

by:nobus
ID: 12151287
But you got errors whule testing it ! throw away the bad ones, you don't know what they exactly did to your soft. On many occasions, when i had bad memory, i had to reinstall everything, as the system integrity was destroyed.
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12151315
ummm...i can go to the shop i bought it from and just replace 4 of them?
i dunno which one exactly was runied (if its ruined)

and btw
i tried just now safe mode
the PROBLEM doesnt EVEN EXIST in safe mode :\
wierd.
0
 
LVL 92

Accepted Solution

by:
nobus earned 450 total points
ID: 12151368
you can have them test, you can switch them in the pairs to determine which one is bad.
If ithe problem does not exist in safe mode, it is likely that a driver got corrupted, so start uninstalling all the devices one by one, reboot and reinstall them.  But if you got bad memory, the problems will come back....
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12151469
i think its a driver error - cuz as i said - after i installed (i think..) webroot spysweeper and sweepd everything - the problem started..
almost every application runs well - but when i close it - boom - mostly this error..
how do u suggest i uninstall?
hardware- device manager..
uninstall...then scan for hardware changes?
each device?
i might even reinstall windows xp all over lol
just dont wanna loose programs
0
 
LVL 92

Expert Comment

by:nobus
ID: 12153661
Look first which drivers you've got, or download them first. I wouyld start with the video driver, and go down the way. If you download them, you will also have the latest ones.
And yes, uninstall from device manager, reboot and reinstall is the best way.
0
 

Author Comment

by:m0tek
ID: 12162974
Guys - i just reinstalled.
everything worx great.
0

Featured Post

Get 15 Days FREE Full-Featured Trial

Benefit from a mission critical IT monitoring with Monitis Premium or get it FREE for your entry level monitoring needs.
-Over 200,000 users
-More than 300,000 websites monitored
-Used in 197 countries
-Recommended by 98% of users

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Issue: Unstable cursor in Windows XP and Windows runs extremely slow in that any click will bring up the Hour glass (sometimes for several seconds before giving you what you want) . Troubleshooting Process and the FINAL FIX: This issue see…
This article provides a convenient collection of links to Microsoft provided Security Patches for operating systems that have reached their End of Life support cycle. Included operating systems covered by this article are Windows XP,  Windows Server…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
In this video you will find out how to export Office 365 mailboxes using the built in eDiscovery tool. Bear in mind that although this method might be useful in some cases, using PST files as Office 365 backup is troublesome in a long run (more on t…
Suggested Courses

743 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question