Solved

Compaq KU-9978 Keyboard

Posted on 2004-10-08
5
7,949 Views
Last Modified: 2011-08-18
I have a compaq presario that I re-formatted and restored using the original cd's. I have a internet USB keyboard model #KU-9978. It will not work. It gives the "found new hardware ; keyboard" message, but when it starts to ask for the driver says "can not install the software because it already exists". A bus plug keyboard works just fine. This USB keyboard works on two other computers (one running ME and a newer compaq running XP, so it can't be a hardware issue.
0
Comment
Question by:scottdfreer
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
5 Comments
 
LVL 49

Expert Comment

by:sunray_2003
ID: 12258195
Hi scottdfreer,
> I have a compaq presario that I re-formatted and restored using the
> original cd's.

Is this windows xp ?

In a new compaq windows Xp, did you have to install any driver or software for this keyboard or it was just plug and play ?
Do you know how this xp was built like fresh installation using XP CD or restore CD ?


In the XP that has issues go to device manager ( start --> run --> devmgmt.msc)
click  on the + near keyboard.
check if you have multiple keyboards listed. If yes, remove one , restart the machine and check if the keyboard would work ,
if there was only one , uninstall it , restart and check if windows xp recognises the keyboard and makes it functional..


SR..
0
 

Author Comment

by:scottdfreer
ID: 12258228
Restore CD. It was plug and play, but I also got the executable driver from Compaq's web site and ran it.
0
 
LVL 49

Accepted Solution

by:
sunray_2003 earned 125 total points
ID: 12258235
IN the XP machine which is working, did you first install the executable driver from Compaq, restart the machine and then
plugged the keyboard to see it play or how did you do that ..

Have you attempted the same procedure in the XP machine which is giving problem
0
 

Author Comment

by:scottdfreer
ID: 12258857
In the machine which it is working; I just plugged it in, then started it up. I am going to try your "devmgmt.msc" suggestion, but I am not at the computer now, so will have to wait until the weekend. I will let you know if it helped. Thanks.
0

Featured Post

On Demand Webinar: Networking for the Cloud Era

Ready to improve network connectivity? Watch this webinar to learn how SD-WANs and a one-click instant connect tool can boost provisions, deployment, and management of your cloud connection.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

We have adopted the strategy to use Computers in Student Labs as the bulletin boards. The same target can be achieved by using a Login Notice feature in Group policy but it’s not as attractive as graphical wallpapers with message which grabs the att…
Step by step guide to Clean and Sort your windows registry! Introduction: Always remember: A Clean registry = Better performance = Save your invaluable time In this article we're going to clear our registry manually! Yes, manually! The e…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
NetCrunch network monitor is a highly extensive platform for network monitoring and alert generation. In this video you'll see a live demo of NetCrunch with most notable features explained in a walk-through manner. You'll also get to know the philos…

707 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question