Solved

Problem witih Attachments using Yahoo email

Posted on 2004-10-13
18
1,464 Views
Last Modified: 2008-02-01
1. I have a user that uses his machine to check his personal yahoo email. When sending an email from his computer he is unable to attach any files of any size. If he logs into his account on any other machine he is able to attach a file to his without any problems.
0
Comment
Question by:tqtclipper
  • 6
  • 4
  • 4
  • +2
18 Comments
 
LVL 49

Expert Comment

by:sunray_2003
ID: 12302470
Has the user checked if he/she can attach files from a different computer ?

Can he use a different browser and see if he can attach a file

Make sure to temporarily disable pop-up blocker and see if that would help

Make sure to delete temporary internet files , cookies and check if that would help

When did this issue start ?

0
 

Author Comment

by:tqtclipper
ID: 12302554
I will ask the user and get back to you. If the user is not available right now I  will get back to you when I can. What I know is that he first made me aware of the issue about two months ago. He asked me if i had any idea what would cause this problem. I loaned him a second computer and he is able to send attachements with his yahoo account on that computer. I asked him if I could get my computer back and he remided me I have not fixed his problem with  yahoo and his attachments on his computer so he wants to keep both computers until I can fix the probelm.:):).. Anyway, if anyone has any ideas on where to start on this one, I would greatly appreciate it.. I will more than like not be able to start until the user returns to  work in six hours or so...

Thanks!!
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:RanjeetRain
ID: 12307769
First of all I'd see what exactly is the problem. Are you unable to open the upload page? Are you unable to select the fiel to upload? Are you unable to uplaod the file? Do you have a problem seeing the uplaoded file? Attachmnts are not really being sent? What exactly is teh problem? Tell us the problem and we will be able to help much better.
0
 

Author Comment

by:tqtclipper
ID: 12321320
Here what happens step by step...

1. The user logs into his yahoo email account - By the way this problem has nothing to do with the user. This will happen if I try my account. or if the user logs into his yahoo account.

2. He selects the "compose" mail option.

3. He selects the "attachments" option.

3. He select "attach" to start the load file process.

4. He receives the following error:

There was a problem:

There was a temporary problem uploading your file. Please try again in a few minutes.

Comment from sunray_2003  feedback
Date: 10/13/2004 01:43PM PDT
 Comment  


Has the user checked if he/she can attach files from a different computer ? Yes. He can attach file on a different computer.

Can he use a different browser and see if he can attach a file ? I installed netscape and it works fine

Make sure to temporarily disable pop-up blocker and see if that would help? I disabled pop up blocker and it still does not work

 
Make sure to delete temporary internet files , cookies and check if that would help - I ran the clean disk function to delete temp files and I deleted cookies and temp file under the internet options.

Thanks in advance for your help



0
 
LVL 19

Expert Comment

by:RanjeetRain
ID: 12337307
YOu have not given which browser you use. That is a critical piece of information in such question. I assume you use Internet Explorer.

Please clean your system once. Get rid of all the cookies in your system and restart it. Use a cookie crusher program if needed to get rid of all the cookies be 100% gurantee. Make sure you have not changed your Temporary Internet Files location. Many a times, if you change your Temporary Internet Files location, and if you do not have enough persmission on that folder, this may happen.

Enable cookies from your browser's TOOLS?Options. Now login to Yahoo and don't save your password. Now try it again.

Let us know if you still face a problem.
0
 

Author Comment

by:tqtclipper
ID: 12340654
YOu have not given which browser you use. That is a critical piece of information in such question. I assume you use Internet Explorer.

Microsoft Corporation - Internet Explorer Version 6.00.2600.0000

Please clean your system once. Get rid of all the cookies in your system and restart it.

I deleted the cookies by selecting "delete cookies" under internet options on the menu

Use a cookie crusher program if needed to get rid of all the cookies be 100% gurantee.

I will have to look up cookie crusher on the internet; nerver heard of it. Do you know where I can find it?

Make sure you have not changed your Temporary Internet Files location. Many a times, if you change your Temporary Internet Files location, and if you do not have enough persmission on that folder, this may happen.
I will compare this machine with another machine. All of our images are the same.

The user is home for today. I will check these items and post my results tomorrow. If you can think of anything else please feel free to post. It is 9:12PM in Iraq right now...

thanks!

Thanks,
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:RanjeetRain
ID: 12401316
Never mind the Cookie Crusher. You should be fine even by manually deleting it. Also verify that your Temporary Internet Files folder is actually EMPTY after you clean it.
0
 

Accepted Solution

by:
cqpanis3 earned 300 total points
ID: 12418893
Hi tqtclipper,

I'm not sure if you already solved the problem since you haven't posted since 10/18/04.  Anyway, I also encountered the same problem and found a solution to that.  But i want to confirm first if you are using a proxy serverto connect to the internet.  If you are, then this solution is for you:

Open internet explorer and go to Tools... Internet Options...

Go to the Advanced tab and tick the "Use HTTP 1.1 through proxy connections" check box.  It is under HTTP 1.1 Settings.

Now click OK, close and restart IE (i'm not sure if restarting IE is necessary).  Then go to Yahoo Mail and try attaching a file again.

Hope this works for you.

0
 

Expert Comment

by:ex_hemant
ID: 12420644
Hi guys,

Even I am facing the same problem, but the thing is that this user is not getting the error, just when she click on the attach and browse and select the file want to attach the status bar comes and it keeps running for long but nothing happens.

Pls. help me as user is on my head

0
How to run any project with ease

Manage projects of all sizes how you want. Great for personal to-do lists, project milestones, team priorities and launch plans.
- Combine task lists, docs, spreadsheets, and chat in one
- View and edit from mobile/offline
- Cut down on emails

 

Author Comment

by:tqtclipper
ID: 12421904
This time last week I had two computers with this same issue. One of the computers was my computer. I used the  "Use HTTP 1.1 through proxy connections" instructions above on both computers. My computer is working now, I can send attachments using yahoo, I am still having the same problem with the second computer.  

Thanks,
0
 

Expert Comment

by:cqpanis3
ID: 12431004
ex_hemant and tqtclipper:

Hi!  Could you please provide the following information:

1.  Operating system and service packs / hotfixes that may have been applied
2.  Browser and browser version
3.  Are you accessing the internet via dial-up modem or through LAN?
4.  Is the problem computer logged in a domain or workgroup setting?
5.  Are you using a proxy server?  If yes, what proxy server (i.e. ISA, Proxy Server 2.0, WinGate)?
6.  Are you using any firewall software (i.e. Sygate, Norton, ZoneAlarm)?
7.  Try using the Mozilla browser and see if you encounter the same problem.

Regards!
0
 

Expert Comment

by:ex_hemant
ID: 12431632
Its win2k and updated,
brower is I.E. 6 sp1
internet through lan
computer is in a domain
proxy server is IWSS i.e. trendmicro internet web security server
no firewall
and IF i login rediffmail or gmail I can easily attach files this problem with the yahoo mail only.
I checked with 'Use HTTP 1.1 through proxy connections' but that didnt helped me.

I wanted solve the problem asap.
0
 

Author Comment

by:tqtclipper
ID: 12431690
I went back to check the second computer and I think the problem is solved. I think the suggention that I got from Comment from cqpanis3  feedback
Date: 10/26/2004 11:32PM PDT was the solution. Now I just need to convince the use that his yahoo email works fine. I went to his system, he was not in the office, so I logged in, went to yahoo,   go into my account and sent a test message to myself with an attachment and everything worked successfully. I am going to close the question once I can get the user to confirm that his issue is resolved.  As far as ex_hemant  problem I hope it gets resolved. I also hope that the solution gets posted.

Thanks cqpanis3 for  your posting!! I think it was the soultion that I was looking for.
0
 

Expert Comment

by:ex_hemant
ID: 12431762
My problem was not exactly same as tqtclipper was facing, he was getting some error but in case of mine I dont find any error in fact that progress bar keeps running but file doesnt get attached.

helpppppppp!!!!!
0
 

Author Comment

by:tqtclipper
ID: 12431787
Did you try any of the suggestions that were posted for me above (e.g. try using a different browser like netscape)?
0
 

Expert Comment

by:cqpanis3
ID: 12431837
It's nice to hear that tqtclipper's problem is already solved.

As for ex_hemant's, please try to disable the Webmail scan of your proxy server.  It may be possible that the webmail scanning feature of TrendMicro is conflicting with the antivirus scanner of Yahoo! mail.

After disabling the webmail scan feature, try to restart IE before loading Yahoo mail again.

Let us know if this solves the problem.



0
 

Expert Comment

by:cqpanis3
ID: 12431948
additional info:

IWSS scans all files being uploaded through HTTP.  When you attach a file in a Yahoo mail, you upload it through HTTP.  So it's a big possibility that this causes conflict with Yahoo's antivirus engine.  I do not know how, but try to disable the upload scanning of IWSS and see if the Yahoo mail attachment works.
0
 

Expert Comment

by:ex_hemant
ID: 12542652
Dear Cqpanis3 ,

If its a problem of IWSS then that user shuld'nt be able to send a mail from any machine in the network but that is not the case.  She face problem only while working on her machine.  Congrats to tqtclipper as his problem has solved.  But after applyin same solution still am facing the problem
Pls help.
0

Featured Post

How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

Join & Write a Comment

This article covers general Notes 8.5 troubleshooting information including recreating the Notes\Data folder.
Create high volume marketing opportunities using email signatures with these top 10 DOs and DON'Ts of email signature marketing.
This video shows how to remove a single email address from the Outlook 2010 Auto Suggestion memory. NOTE: For Outlook 2016 and 2013 perform the exact same steps. Open a new email: Click the New email button in Outlook. Start typing the address: …
You have products, that come in variants and want to set different prices for them? Watch this micro tutorial that describes how to configure prices for Magento super attributes. Assigning simple products to configurable: We assigned simple products…

708 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

18 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now