Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
?
Solved

No Local Area Connection - Netgear router + NTL...HELP!!!

Posted on 2004-10-19
3
Medium Priority
?
210 Views
Last Modified: 2013-11-15
I have had 2 computers running happily through my router for some time. I then added a laptop whci connects wirelessly and that worked fine. Then my mobo blew and after it got replaced I got it back and it came back with no local area network thingy (technical). I am now trying to connect my comp and it won't work. I recently made a new pc and did (as I have been told you have to) the old routene of turning of comp at mains, turning off router, and then the set top box. You then start up the set top box, leave it a while, trun on the router, leave that a while and then finnally the pc. When you then try to connect to the internet NTL will load up after a few second and you enter your information on this strange kind of website and then it all works fine. I then took the pc to work and it worked perfectly there. I then set up my repaired pc and am stuck. How can I get it connected. The only connections in the network connection screen is two both named '1394' which I believe to be firewire. I have allways connected trough ethernet. Can anybody please help me. I cant see what I am doing wrong, or how I can fix it. I need to create a local area connection I think. Any ideas...
0
Comment
Question by:pandaking
3 Comments
 
LVL 12

Expert Comment

by:Mazaraat
ID: 12352279
Sounds like your network card doesn't have the correct drivers =)

R-Click on My Computer->Manage->Device Manger

Look for Network Network Adaptors, Or a device with a Yellow Exclamation point.

Get the CD for you MB or download them onto a floppy and reinstall them.  Usually reinstalling the chipset drivers for the MB fixes this...but just to be sure....
0
 
LVL 41

Expert Comment

by:stevenlewis
ID: 12353659
In addition to the good advice above, check this
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;329441


HKLM->System->CurrentControllSet->Services->Rasman->PPP->Eap

Left click on eap once so it becomes highlighted

Backup the key

Click file->export

put a file name in then click save

Ok, Under eap, if you see 4 more keys they should be labeled

13

4

25

26

Delete the keys labeled 25 and 26 and reboot the machine

If you do not see those keys.

then go into phone and modems in the controll panel.

Make sure you have dialing rules set up.




0
 

Accepted Solution

by:
panda-king earned 1360 total points
ID: 12367960
What mobo are you using?
ps. Nice name
0

Featured Post

New Tabletop Appliances Blow Competitors Away!

WatchGuard’s new T15, T35 and T55 tabletop UTMs provide the highest-performing security inspection in their class, allowing users at small offices, home offices and distributed enterprises to experience blazing-fast Internet speeds without sacrificing enterprise-grade security.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Make the most of your online learning experience.
Tech spooks aren't just for those who are tech savvy, it also happens to those of us running a business. Check out the top tech spooks for business owners.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
Here's a very brief overview of the methods PRTG Network Monitor (https://www.paessler.com/prtg) offers for monitoring bandwidth, to help you decide which methods you´d like to investigate in more detail.  The methods are covered in more detail in o…

885 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question