• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 333
  • Last Modified:

Citrix: A bit of help with licensing

Hi Folks,

I'm totally new to this, so bare with me :)

I'm a Delphi developer.  One of our clients is experiencing a problem when running under Citrix.  We applied got a 90 day evalution copy of Citrix Metaframe Presentation Server 3.0.

I had nothing to do with the install - it was done for me by one of my co-workers.  It was installed on a fresh Windows 2003 Server box.  

After installation, I found that Citrix requests a license .  I created my license key (through MyCitrix.com as described), but I'm stuffed if I can work out where to put the license key.

One thing I noticed when I ran the Metaframe Acess Suite Console, when I went to 'add a shortcut to license server', it added it as a URL (http://w3ktest/lmc/index.jsp).  We don't have IIS installed on this box, so I can't see how I can launch this app.

So, I tried installing IIS, but there's no entry for an lmc folder in the IIS manangement console snap-in.

Now that I've installed IIS, should I re-install Citrix, or have I just got this so muddled up I should just take myself outside and shoot myself?

Any help would be appreciated.

Cheers!

Stu.

PS.  I know this probably isn't the right section to post this is, but I couldn't find a Citrix area on EE.
0
SJohnson
Asked:
SJohnson
  • 2
1 Solution
 
P_A_P_YCommented:
have you tried contacting Citrix ?
I am sure they would gladly help you on that subject !

World Headquarters
Citrix Systems, Inc.
851 West Cypress Creek Road
Fort Lauderdale, Florida  33309
United States
 
Phone:  954-267-3000
Toll Free:  800-424-8749
Fax:  954-267-9319
0
 
SJohnsonAuthor Commented:
Thanks for pointing out the obvious.
0
 
llevasseurCommented:
Yes, since you're just starting out, I'd remove Metaframe, and reinstall it.  During the install, there are some modules added to IIS for the web interface, the web console, and for XML communication with other citrix servers.  If you install IIS AFTER installing Metaframe, it's generally downhill from there.

Remove Citrix, and reinstall.  Make sure the license server gets installed, and you should be good to go.
0
 
SJohnsonAuthor Commented:
Hi,

Sorry for taking so long to get back to you.  I ended up reformatting the system and reinstalling everything from scratch.

I'll award the points to llevasseur because, well, I did it that way even though I didn't use their assistance, and it's easier to award the points than delete the question :)

So, thanks for your help, llevasseur.  Much appreciated.

Stu.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now