I need help with IIS 6.0 and FrontPage Server Extensions

Can anyone help with this:  http://www.experts-exchange.com/Web/Web_Servers/Q_21184789.html
Please, I am losing it.


Thanks in advance.

Corey
LVL 2
wiggs1006Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

hhammashCommented:
You do not need apache.

When you installed IIS 6 did you install Frontpage extensions 2002?

If you did not,  install them

If you did
uninstall them then reinstall them clean.


If you have
1- FP 2003
2- IIS 6
3- FP 2002 extensions

All will work fine

I recommend that you stop web services,  uninstall II6 using the Admin tools,  then Restart your PC.
After that reinstall IIS 6 and install FP 2002 extensions.

It should work.  There is no reason not to.

hhammash
0
wiggs1006Author Commented:
I have removed the Apache, clean installed the FPSE 2002, IIS 6.0 is running because I can see the website from my workstation.  The thing that is not working is the form.  When I hit the submit button, there is an error that says I have tryed to go to a page that does not have FPSE installed.

I do have it installed though. I have read some articles say something about a disk based web site.  I am not sure what that means, but I have this feeling that is where the problem is.  

I opened FrontPage 2003, opened the site that I was working on, then I published the site, I picked Server Extensions site, and I typed in localhost as the site name, this allows the site to run from my workstation and the form worked.  So I think that this is where the problem lies.

How would I publish the site from my computer to the server.  Lets say the server name is corey_server-wks1111, how would I publish to this site through FrontPage instead of the copy and paste method that I tried before.  Also where do I put the files, do they go under intepub folder?  

Please help me sort this out.  Thanks all!

Corey
0
coreybryantCommented:
How are you processing the form?  email, dumping it to a file, etc?

-Corey
0
Cloud Class® Course: Microsoft Windows 7 Basic

This introductory course to Windows 7 environment will teach you about working with the Windows operating system. You will learn about basic functions including start menu; the desktop; managing files, folders, and libraries.

wiggs1006Author Commented:
I am just dumping it to a file, which is in the _private folder, a simple text file that is all.
0
hhammashCommented:
Is it the:
_private/form_results.csv

hhammash
0
coreybryantCommented:
And you do not get get this message: [FrontPage Save Results Component]

-Corey
0
hhammashCommented:
The message is obvious.  The place where the form_results.csv file resides does not have FP extensions installed.

Check them.


hhammash
0
wiggs1006Author Commented:
Nope, this is what I get:

/***********************************************************************************/
FrontPage Run-Time Component Page
You have submitted a form or followed a link to a page that requires a web server and the FrontPage Server Extensions to function properly.

This form or other FrontPage component will work correctly if you publish this web to a web server that has the FrontPage Server Extensions installed.

Click the <Back> arrow to return to the previous page.
/************************************************************************************/

I am not sure what to do here, the FPSE 2002 are on there, but it seems as though they are not working.  This is the actually extension to this page:

_derived/nortbots.htm

Whatever that is.  

Thanks for the help so far everyone.  I appreciate it!

Corey
0
hhammashCommented:
Hi wiggs1006,

Are you testing the form on a disk-based web.  I mean a folder on your PC.

Go to File
Publish
And publish the folder that you are using to your local drive or to the destination server then try.

Here is a microsoft article that talks about your problem.
http://support.microsoft.com/?kbid=301591

hhammash
0
hhammashCommented:
Hi Wiggs,

Got your problem finally now.

You have the form in a folder
The folder that has the form is a normal folder
You have to convert it to a web to be able to use it

I created a normal folder
Created a page with a form in it
Saved the form and tried to use it in the browser
I got the exact message that you are getting.

Just publish the folder to your local hard drive where you have iis running or to the server which has iis running.

You folder in the Folder List panel of Frontpage should not read C:\My Documents and Settings\Administrator ...etc
It should read
http://yourlocalcomputername/FolderName

Regards
hhammash
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
wiggs1006Author Commented:
Thanks everyone, that was a big help!  Have a good weekend.

Corey
0
hhammashCommented:
Thank you wiggs,  you too
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Web Development Software

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.