windows xp boot hangs after installing winxp sp2

Hi,

I have a motherboard ASUS P4P800 and installing winxp home works fine.
But after installing service pack 2 windows hangs while booting and showing the graphic windows screen.
Restarting in safe mode doesn't work.
Is there a problem with this MB?
Changing hard disk and/or memory doesn't solve the problem
1pcAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

SheharyaarSaahilCommented:
Hello 1pc =)

Check these,

Your computer stops responding when you restart to complete the installation of Windows XP Service Pack 2
http://support.microsoft.com/?id=885626

How to use the Automatic Recovery feature to recover your computer if the Windows XP Service Pack 2 Setup program is not completed successfully
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;875355&Product=winxp
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Asta CuTechnical consultant & graphic designCommented:
Have you checked here for your Motherboard for potentially needed updated drivers or BIOS fixes?  One of my systems has that same MB, love it but did need to update my BIOS.  See if this applies to you.  Also turned off all Power Management at the BIOS level and disabled the BIOS level virus element.
http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=P4P800S-X


0
Asta CuTechnical consultant & graphic designCommented:
Oh yes, also used the onboard Soundmax and had to install that updated driver also available from ASUS.
0
cosol27Commented:
Hi 1PC

Please follow astaec's advise and upgrade your BIOS firmware to latest version, then all will be well with SP2...  ;)
(you will need to find correct firmware for your motherboard though, I counted 5 variations of the P4P800 on the ASUS web site)

Cheers
CS
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows XP

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.