Cannot access OWA from an external site

I have a Windows 2003 server + ISA 2000 + Exchange 2003.
The problem is I followed the instructions to enable OWA. It is ok from our local network but from external it takes some time then displays the "Page cannot be displayed".
I ran thru a lot of help from this site and from Google groups but no way.
LVL 14
Ehab SalemIT ManagerAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
I already installed EX SP1 and ISA FP1 and ran the OWA wizard on ISA. I am using ssl
0
David WilhoitSenior Consultant, ExchangeCommented:
what's the error? Are you using forms based auth? If so, is this a front end/back end configuration?

D
0
Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
I am not using FBA. There is nothing coming, it waits for 15 seconds and displays: Page cannot be displayed ...." error
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

David WilhoitSenior Consultant, ExchangeCommented:
then it's not coming into the network. You should get the login popup first. What link are you using from outside your networkl?

D
0
Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
from inside my network and outside I am using

https://mail.domain.com/exchange

locally it is connecting and asking for username and password and then logs me on to my account. But externally it is not working
0
Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
I tried now to use non secure connection and it worked from external connections.

I used http://mail.domain.com/exchange and it is ok from external
0
David WilhoitSenior Consultant, ExchangeCommented:
then 443 is not published on the firewall, at least not for owa....
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
I already run the Publish OWA server wizard on ISA, does that mean that port 443 is open?
0
Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
At the bottom of the error page is written:
Cannot find server or DNS Error
0
Ehab SalemIT ManagerAuthor Commented:
Thank you for your help.
OWA wizard did not open port 443 on the ISA server. I opened it and it works.
0
David WilhoitSenior Consultant, ExchangeCommented:
Sorry I wasn't around this morning, had to go to work :)
0
tonygitauCommented:
Use IIS to enable external users to logon to your exchange server using OWA. Right click default website then grant access to anonymous.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.