Windows 2000 problems

Well, my computer was working fine until i deleted some temporary internet files. Now my outlook dosent seem to logon to Exchange server mailbox while when i do verification in the settings , it dectects my name . Also i cannot browse internet anymore , whenever i try any site it gets res//winnt.... error page. Searched for virses, spywares but none was there.  pinging to server is working fine so network connection is there Any suggestions
MOvais_KhanAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

luv2smileCommented:
Try this tool to repair your winsock:

http://www.spychecker.com/program/winsockxpfix.html
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
sunray_2003Commented:
Also follow this

How did my homepage get set to res://random.dll/index.html#96676 or something similar?
http://www.pchell.com/support/onlythebest.shtml

0
sunray_2003Commented:
Run spyware both in Normal and Safe mode to be sure that the system is free of spywares,adwares and Malwares.

PLEASE GET THE SPYWARE REMOVAL TOOLS FROM THE BELOW WEBSITE. THAT PAQ IS CREATED SO THAT ALL THE TOOLS ARE NOT GUMMED UP IN THIS THREAD.

Some of the experts here have helped in compiling all the important spyware tools and they are listed in this thread
http://www.experts-exchange.com/Web/Browser_Issues/Q_20975384.html

My recommendation would be to start with Spybot ,Ad-ware ,CWshredder.After installing them, First Update them and then run

Once running all the above tools and others given in that thread, download and run Hijackthis.
Download Hijacthis from here http://www.softpedia.com/public/cat/10/17/10-17-69.shtml.
Get the log from Hijackthis and save the log and paste it here
http://hijackthis.de/index.php?langselect=english to analyze it.
 The analyser site is used so that you donot gum up the thread with the entire log.

Check this tutorial aswell : http://aumha.org/a/hjttutor.php

Remove the bad ones that the site reports. If it says unknown process, then use a search engine to check if those are bad ones. If bad remove them , if you still cannot find then post those files alone here.
0
Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

sunray_2003Commented:
MOvais_Khan,

You should also find this http://www.pchell.com/support/lookfor.shtml
in the list of links in my previous suggestion link

Remove temporary internet files, folders and cookies

How to Delete the Contents of the Temporary Internet Files Folder
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;260897

Also remove windows Temp files going to

1) Start --> run --> typein:  %systemroot%/temp
2) Start  --> run --> typein: %temp%
0
MOvais_KhanAuthor Commented:
Sunray,
   I have run spyware (Spybot, and lava Adware) both in safe mode and normal, didnt find anything. Ran antivirus as well and didnt find anything. Hijack log did not find anything nasty. Have deleted all the files in temporary folder. But the problem exist. When i try to open any site in internet explorer, it gives me this page (Cannot open this webpage.... and in the end Cannot find DNS server). Now i have tried pinging to my dns server, its working fine. All the other workstations on the network is working fine.
0
sunray_2003Commented:
You should definitely try winsockfix ..

How about browsing in safe mode ?

how about browsing in a different user account in the same machine ?

How about browsing using a different browser in the problematic user account ?
0
MOvais_KhanAuthor Commented:
winsockfix fixed the problem. Sunray u r a genious. Thanks a lot buddy. Thanks to all of you for suggestions.
Regards
Ovais

P.S Any suggestions as to why this happened
0
sunray_2003Commented:
MOvais_Khan,

Corruption of TCP/IP stack due to following

a) you might have removed some virus or spyware recently
b) some spyware or virus would have corrupted that before you even removed those
c) general tcp issues might cause this

Glad you got it fixed
0
sunray_2003Commented:
MOvais_Khan,

Please check again
Luv2smile was the one who suggested winsock fix.. I merely supported that as checking for spyware didnot solve the issue
0
MOvais_KhanAuthor Commented:
OOPS, i guess i didnt notice this with all the heck. Anyways so how do i reverse the points. Apologies to luv2smile
0
sunray_2003Commented:
Please post a 0 pt question in Community support and request the mods to open this question.
Then you can do what needs to be done
0
MOvais_KhanAuthor Commented:
Well where do i post that question, where is the that section. I have mailed to cs<AT>experts-exchange .com to open this question to redistribute the points. As soon as that happens... i will redistirbute it
0
sunray_2003Commented:
MOvais_Khan,

Emailing CS is slower than posting here
http://www.experts-exchange.com/Community_Support/
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows 2000

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.