Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of mjdey
mjdey

asked on

Loops back to start in Safe Mode

I have a machine running Windows 98.  When I boot up it wont boot except in Safe Mode.  I turn it on and I get the black startup screen that says all the options to boot from - like if I tapped the F8.  If I try the "Normal" mode - it just loops me back to the same screen and highlights the Safe Mode.  

I did install a new CD Rom drive before this and it was after I installed the Nero Software and rebooted in order to finish the install that it started.  Don't know for sure if the two are related.  When it boots it shows that it finds all the drives but because it doesn't load the CD Drivers in Safe Mode I don't know if it will find them or not.

Please Help.... I had a somewhat similar experience once and it was the Hard Drive Died.  This is an old machine - I think at least 4 years old... could the Hard Drive be going?

Avatar of jvuz
jvuz
Flag of Belgium image

Can you boot in safe mode and perform a checkdisk?
Avatar of nobus
i would disconnect the cd drive first, then try again; if this does not help, uninstall the Nero software.
Also while in safe mode, check in device manager for exclamation marks ( before disconnecting anything)
Check also if the Nero version is suited for your system and OS

I would start by uninstalling Nero in Safe Mode and reboot.

Zee


If that doesn't do it, try a step by step startup from the start menu and see which command freezes it or loops back.

Zee

See if this may help:

Windows 98 or Windows 95 Defaults to Safe Mode Even After Successful Start
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;143283

Zee
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of gonzal13
gonzal13
Flag of United States of America image

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial