Lost Funcitonality on ATI WONDER Remote??

Details:  I installed my ATI TV card and remote with the out of the box software and it all worked. All remote buttons functioned as anticipated. I recently upgraded to TV version 9.03 and Remote Wonder 2.5 and now the following won't work;

*The channel +/- button does not work.
*The volume +/- button does not work.
*I can no longer input the channels with the number buttons.

However, the remote will move the mouse as well as it will turn on the TV software. I set the remote ID successfully and confirmed that it was the proper ID.

I just seems that the upgrade disabled remote functionality.

Registered Product:  TV WONDER VE REMOTE Control Edition  
Operating System:  WINDOWS XP SP2

Other Sub-topic:  Remote Wonder
Application Name:  Ati Remote Wonder
Application Version:  2.5

dkoeglerAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

CallandorCommented:
If your remote works in any way, I suspect you do not have a hardware problem.  The timing with a software upgrade leads me to believe the upgrade is buggy.  Revert back to the old version and see if your remote works fully again.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
dkoeglerAuthor Commented:
I will give it a try.
0
dkoeglerAuthor Commented:
I exchanged e-mails with ATI and here is the solution.  It was a software configuration issue rather than hardware.  You were correct in noting that my issue was probably software.

ATI Solution that worked: Try the following.  Go to Start, Programs, ATI Multimedia Center, select Configuration.  Click on the Easylook tab.  Uncheck all the Easylook options (i.e. Press any key launches Easylook, etc), and re-test the issue.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Desktops

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.