• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 172
  • Last Modified:

Antivirus problems

I have winserv2k3 installed with file server, AD, DNS, and Exchange on a single machine.  It works fine untill I try to install an antivirus program on the server.  I have tried a couple (currently trying GFI) and every time I get startup errors.  In the event log I get 7000 and 7009 under "System" Service control manager (microsoft information store failed to start) and (timout 300000 milliseconds) and I get an 8197 under application with an (error installing virtual machine).  Anyone know how to fix this?  Also, my exchange server does not function after startup.
0
firemanrob
Asked:
firemanrob
1 Solution
 
Netman66Commented:
You must use AV software specifically for an Exchange Server - regular AV packages do not work since they block services from starting uif they look suspicious.

This software is not cheap, so be prepared for some sticker shock.

Another way to to this is to scan the Exchange server from another server's AV package.  It takes a bit of bandwidth, but it doesn't carry the costs of true Exchange AV software.





0

Featured Post

Free Tool: Site Down Detector

Helpful to verify reports of your own downtime, or to double check a downed website you are trying to access.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now