Not all records show up in report

I have a report that shows patient incidents and the dates they happened.  The report pulls the data from another database.  For some reason the report will only show records up to 4/18/04.  I'm missing a lot of data.  If I go into the select expert and try to specify a date range it will have 4/18/04 as the last date to choose.  I know for sure that the program I'm pulling the information from has dates past 4/18/04.  Thanks in advance for any information.
LVL 1
PowerShackAsked:
Who is Participating?
 
peter57rCommented:
'Pete, I have already tried to setup a report with just the date field and no criteria to see how many I can get.  It only went up to 4/18/04.'

Then my view would be there are no later dates on the table you are looking at.
If you can see that there are (in the other application) then check you are using the correct database and table for your report.

Pete
0
 
peter57rCommented:
Hi PowerShack,
Start by just creating a simple list to show all records and include the date field.  Sort on the date field.
See if this gives you any clues regarding the problem

Pete
0
 
OutinCommented:
In the select expert, only a part of the available values is shown in the listbox.

Just completely delete the selection criterium for this date.

Other possibility: manually enter a value in the select expert, for example  2005-20-05 00:00:00


hth,

Outin
0
Cloud Class® Course: SQL Server Core 2016

This course will introduce you to SQL Server Core 2016, as well as teach you about SSMS, data tools, installation, server configuration, using Management Studio, and writing and executing queries.

 
OutinCommented:
2005-20-05 00:00:00 should be 2005-05-20 00:00:00 of course

0
 
mlmccCommented:
Are you pulling using the table or a command or is it a databse query?

Does the report have saved data?
  What happens if you display the report and hit REFRESH?

  What happens if you VERUFY THE DATABASE (under the DATABASE menu)?

mlmcc
0
 
PowerShackAuthor Commented:
Pete, I have already tried to setup a report with just the date field and no criteria to see how many I can get.  It only went up to 4/18/04.

Outin, I have also already tried to manually enter in the dates in the select expert formula.

mlmcc, The report does have saved data and I have tried to refresh it.  I'm pulling from a table in another program.  What do you mean by verify the database?  I'm new to Crystal.
0
 
PowerShackAuthor Commented:
When I verify the database it says it's up to date.
0
 
PowerShackAuthor Commented:
Pete, I'm positive it's the right database and table.  I've re-created and double checked a few times to make sure. The dates go up to today's date in the other applications table. This is why it's getting frustrating.
0
 
peter57rCommented:
Is your report based on a single table?

Pete
0
 
mlmccCommented:
Have you tried unchecking the SAVE DATA option?

mlmcc
0
 
peter57rCommented:
Just a thought.
Check the View menu and Preview Sample.
Make sure you have 'All records' selected.

Pete
0
 
PowerShackAuthor Commented:
The report is multiple tables but I created a new report with just the one table to test it.  I noticed that there are dates in the original table that are 00/00/0000 and they seem to convert to 12/31/1899.  Also, each date will only have one record.  I have not specified any grouping so I would think that there should be multiple id's for a date (ex 3/20/2004 will only show one id when there are multiple records for that date).

Where do you uncheck save data?
0
 
PowerShackAuthor Commented:
FYI, this is crystal 9. Should have mentioned this before.
0
 
PowerShackAuthor Commented:
Pete, I found out that it is using another table.  But, I don't know why. We have two tables, residentincidents and residentincidentsOLD, in a folder for the program.  When I select my .ddf file and crystal populates my selections it shows residentincidents.  I choose this but it is actually the data from residentincidentsOLD.  This table is no longer in use. Any ideas?
0
 
peter57rCommented:
Dunno.
If you move the OLD file out of the folder does it all work OK then?

(Might be something to do with 8.3 name format?  what do you use to connect? is this an ACT! file?)

Pete
0
 
PowerShackAuthor Commented:
We use Pervasive.SQL V8.  I'm not too familiar with ddf files, but can this be pointing to the wrong table?  If so, can you re-create a ddf file.
0
 
peter57rCommented:
Out my scope I'm afraid.

Pete
0
 
PowerShackAuthor Commented:
Pete, I appreciate you taking your time to help.  Thanks!
0
 
PowerShackAuthor Commented:
Just an FYI - I got a new ddf file from the vendor and it works now.  After an upgrade we needed a new one.  Thanks to everyone for the help.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.