• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 229
  • Last Modified:

Server 2003 Unstable

I have a server 2k3 running with Excnahge 2k3.

It has become very unstable, and keeps coming up with a blue dos screen saying a fatal error.

This machine is an AD controller and I think I am going to have to go for a re build?

Is there any other options?

If i go for a repair, will it uninstall E2k3 because I think this may be were the problem is.

Will a repair highlight any problems, or will it just automatically fix them. Will it tell me if it has fixed anything.

I have my HD partitioned into 3 areas. C:D: and E. C has server 2003 and F is were all the shared folders are. If i re-imstall do I have to re-create everything?

I have a second HD which has a Backup of all the folders.

Obviously I would like to avoid a complete re-build if poss, but if this is the only option.

I am currently running Standard, if I upgrade to Enterprise would that put the system back together.

All Suggestions welcome PLEASE !!!!
0
alanheaton
Asked:
alanheaton
  • 6
  • 3
  • 3
  • +1
1 Solution
 
Zaheer IqbalTechnical Assurance & ImplementationCommented:
Ok, fisrt of all have a look at your event logs..
Find any errors related..
Why has this occurred, any updates done recently etc..
What changes have been made..
0
 
alanheatonAuthor Commented:
I have installed Symantec Corporate, this was all running fine until I downloaded some virus updates, then all of a sudden it started crashing.

Sorry where are my event logs and what info will i find in there?
0
 
alanheatonAuthor Commented:
More importantly will it tell me what programs are causing the problems

The fatal error just gives me a load of numbers ETC
0
Free Tool: Path Explorer

An intuitive utility to help find the CSS path to UI elements on a webpage. These paths are used frequently in a variety of front-end development and QA automation tasks.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

 
joedoe58Commented:
You should be able to return to a previous version of virus defenition to see if that will solve your problem. You could also just for testing turn off virus scanning for a short time.
0
 
alanheatonAuthor Commented:
Can you do a system restore on Server 2003 Like you can on XP?

Else will the logs tell you which progrqams are causing it to crash.

Apparrently it only lasts about 10 mins then crashes
0
 
Zaheer IqbalTechnical Assurance & ImplementationCommented:
Check the event viewer and post any errors here..
Disable antivirus for a while then see what happens..
0
 
Zaheer IqbalTechnical Assurance & ImplementationCommented:
administrative tools --> event viewer..
0
 
JamesHarrisonCommented:
If it is Symantec, what version are you using?  9?  Also, are you running Symantec Corporate and the Exchange 2003 plugin scanner (Called Symantec Mail Security for Exchange?)  If so I have an identical set up to you and will certainly be able to assist.
0
 
alanheatonAuthor Commented:
When I go into event viewer and system

There seems to be 2 common entries both with red crosses at the side

the first one under source states event log

the second  states w32 time

I have just uninstalled V9 of Corporate and am about to install V10, hoping that this will reset any problems

Any ideas keep them coming, I need to sort this tonight
0
 
JamesHarrisonCommented:
Be sure to check: http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/529c2f9adcf33a1088256e22005026f1/bcdac2b5d7f7249088256e9e00827e26?OpenDocument&src=bar_sch_nam

Please let me know the full error message for the first 'red' event.  State error coode, source and any other info you can.

Hope this helps.

J
0
 
alanheatonAuthor Commented:
I think I have nailed it down to Anti Virus

I have uninstalled it and re-installed, Dont seem to be getting any errors or crashes at the min

Hopefully all solved

Only time will tell
0
 
JamesHarrisonCommented:
Good luck!  Be sure to check if you need to set the exclusions or you're going to get yourself in a pickle again.

Let me know how you get on.

J
0
 
alanheatonAuthor Commented:
Seems to be OK now

Thanks

I just uninstalled the Corporate and Updated to Version 10

That seems to have sorted it I HOPE

No crashes in the last 3 days anyway, seens as it was crashing every half hour, I think I have sorted it
0

Featured Post

Hire Technology Freelancers with Gigs

Work with freelancers specializing in everything from database administration to programming, who have proven themselves as experts in their field. Hire the best, collaborate easily, pay securely, and get projects done right.

  • 6
  • 3
  • 3
  • +1
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now