[Webinar] Streamline your web hosting managementRegister Today

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 10674
  • Last Modified:

Unabble to browse the network the network is not present or not started

I have  amchine on a network running W2000 SP4 It has worked fine for 3 years When I click on network neighborhood and click on enntire network I get the message "Unable to browse the network the network is not present or not started"

TCP/IP is in and working I can ping to and from
I can access the shares on this machine from elswhere on the network
Netbue1 is installed
I can access the internet from this machine
The workgroup is correct
Event viewer says there is only an error on PerfNet ???????
I have disable the NIC (its on board)
I have re-installed the NIC
I have done a manual rerpair on W2000
I have adawared, spybot'd, stingered, Symantec corpAV'd

Net view allows me to see all the other systems but bet use \\%severname%\%share% returns a the workstation service has not been started. At the same time the wind displays unable to find netU1.dll
If I run Net start it seems to complete
if I run net start workstation it says the requested servuice has already been started
If I then try to use net use it says the network is not present or not started.

I am not an idiot but ..................... Help.!!!!!!!!!!!
0
michellecheeseman
Asked:
michellecheeseman
1 Solution
 
michellecheesemanAuthor Commented:
Extra bit. If you go to find a computer and enter one that is there on net view. Click on search and nothing happens.
0
 
rindiCommented:
Check your running services, it sounds as if the "Workstation Service" has not started...
0
 
michellecheesemanAuthor Commented:
I have just diabled the on board NIC and installed a card -  still the same.
0
The new generation of project management tools

With monday.com’s project management tool, you can see what everyone on your team is working in a single glance. Its intuitive dashboards are customizable, so you can create systems that work for you.

 
michellecheesemanAuthor Commented:
Thanks rindi but the workstation service is running
0
 
xrokCommented:
Have you reinstall SP4?


Also Try this
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;170336

Hope it helps
0
 
michellecheesemanAuthor Commented:
This was caused by backdoor hacktool trojan and sd bot. I removed thiese and remeoved the entries in the registry and hey presto! It was cured so who gets the points then?
0
 
moduloCommented:
PAQed with points refunded (500)

modulo
Community Support Moderator
0

Featured Post

The new generation of project management tools

With monday.com’s project management tool, you can see what everyone on your team is working in a single glance. Its intuitive dashboards are customizable, so you can create systems that work for you.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now