[Okta Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1075
  • Last Modified:

OMA 401 - unauthorized error

Hello, I have setup server 2003 SBS, I am trying to get OMA up and running.  If go to http://server/oma from a normal web browser I get a basic auth screen.  I can login there and then i can use the OMA app.  

However when i use my cell phone emulator "WinWap" I get a HTTP 401 - Unauthorized

any ideas.
0
jeffdogg
Asked:
jeffdogg
  • 2
1 Solution
 
Jeffrey Kane - TechSoEasyPrincipal ConsultantCommented:
Enabling "unsupported devices" should do the trick for you.  The setting is found under Global Settings > Mobile Services Properties in the Exchange Manager.

Here are a few reference pages:  http://www.msexchange.org/tutorials/OMA_Exchange_Server_2003.html
http://seanda.blogspot.com/2004/10/outlook-mobile-access-acting-up.html

Jeff
TechSoEasy
0
 
jeffdoggAuthor Commented:
Thanks i got it.  I had that checked,  When i tested with a phone it worked ok.  Thanks for your help. Dave
0
 
Jeffrey Kane - TechSoEasyPrincipal ConsultantCommented:
The problem may have been due to the fact that the emulator doesn't use html, but rather WAP, and OMA is just simple html.
0

Featured Post

Has Powershell sent you back into the Stone Age?

If managing Active Directory using Windows Powershell® is making you feel like you stepped back in time, you are not alone.  For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now