We help IT Professionals succeed at work.

Outlook 2003 won't synch to OST for one user only

chitchcock
chitchcock asked
on
Medium Priority
296 Views
Last Modified: 2011-09-20
Brand new Dell computer with fresh Office 2003 professional.  
When attempting to create an offline store with cached mode, the store isn't displayed and several sync issues happen with a message:
'Microsoft Exchange Server' reported error (0x80040107) : 'Could not open the item. Try again.'
We had to restore exchange about 2 months ago including the stores but this user is the only one with the OST probem.  When I remove Offline storage, his complete store is displayed without a hitch.  I looked at a couple error reports on this forum but they didn't help including checking the public folder address book server property which display my mail servers name.  Any ideas?
Comment
Watch Question

CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2010

Commented:
Hi chitchcock,

Two thoughts.  First, have you deleted all existing .ost files from the user's profile folder then restarted Outlook and let it attempt to create a new .ost?  Second, have you checked the permissions on the folder where the .ost file goes?

Cheers!

Author

Commented:
I did delete the old ost's.  The permissions on local/microsof/outlook (ost location) appear fine.  I deleted 3 osts I created from scratch with no luck
CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2010
Commented:
Can you create a profile on this computer for another user and see if you can create an .ost file for them?  That would help determin if it's Outlook/the PC or the original user.

Not the solution you were looking for? Getting a personalized solution is easy.

Ask the Experts

Author

Commented:
I also tried creating a new profile but the problem still existed.  Thx for your help
CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2010

Commented:
chitchcock,

A new profile for the same user or a profile for a new user?

Author

Commented:
I will try another user

Author

Commented:
I recreated a new user and he too can not get his OST.  This is probably due to something local on the machine itself.  I create the original user on another machine and his OST works so it looks like problem solved.  Thanks for your help BlueDevilFan.  CHUCK
CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2010

Commented:
You're welcome, Chuck.
Access more of Experts Exchange with a free account
Thanks for using Experts Exchange.

Create a free account to continue.

Limited access with a free account allows you to:

  • View three pieces of content (articles, solutions, posts, and videos)
  • Ask the experts questions (counted toward content limit)
  • Customize your dashboard and profile

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.