• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1158
  • Last Modified:

AS/400 - SNMP linkDown/Up trap generated & Collection Services is not running

In my Qsysopr message queue I keep getting the following messages that are apparently "not needing a reply":

"Collection Services is not running.  PM eServer iSeries requires the Collection Services to be running."
"SNMP linkUp trap generated."
"SNMP linkDown trap generated."

It is under the "not needing a reply" section, but since these messages keep poping up throughout the day it is making me nervous.

How worried should I be?  Is this normal?
Is this an indicater that the network is experiencing problems?  It seems to be okay.
It makes it sound like the AS/400 keeps losing its connection, but then it comes back up.
Are the collection services and link trap errors related?

Can anyone give me some insight?
0
thomasebellamy
Asked:
thomasebellamy
1 Solution
 
giltjrCommented:
I would check the logs and see if the link is truly going down and back up. From what you have posted it sure seems like the link if failing and then recovering.  
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Cloud Class® Course: Microsoft Windows 7 Basic

This introductory course to Windows 7 environment will teach you about working with the Windows operating system. You will learn about basic functions including start menu; the desktop; managing files, folders, and libraries.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now