[Okta Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 409
  • Last Modified:

SMTP Auth from Outlook stopped working after upgrade to 8.12.11 - 'did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA' in mail log - redhat 9

A sendmail security release upgrade (sendmail-8.12.11-4.24.1.legacy.src.rpm) was installed two nights ago. Since that time our configuration that used to allow SMTP Auth from Outiook no  longer accepts logins for outgoing mail. (We have people who travel and need to use this feature). We are running Redhat 9.

When I attempt SMTP Auth login by using the 'test connection' button in Outlook with a known account, I see this line immediately in the /var/log/maillog file:

ool-4572078X.dyn.optonline.net [69.114.7.XXX] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during connection to MTA

Thanks,
0
frankimbur
Asked:
frankimbur
1 Solution
 
ngopuCommented:
check your sendmail.mc /sendmail.cf whether It got overwritten after upgradation.
0
 
frankimburAuthor Commented:
ngopu:

I think you have helped -- that was obvious but I did not think of it.

The sendmail.mc file did not get over-written, but got modifed.

Apparently the line

dnl TRUST_AUTH_MECH(`LOGIN PLAIN')

got changed to

dnl TRUST_AUTH_MECH(`LOGIN PLAIN') dnl define(`confAUTH_MECHANISMS', `LOGIN PLAIN')

 I am waiting for feedback from users, but I think its fixed!

THANK YOU!
0

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now