Ableton Question running a bit slow

I am running ableton live 5.02, have just installed my new creative E-MU sound card(s) and ableton now runns really jumpy,

the cpu is runnung at 70-85% even when ableton is idle,

has anyone anyideas on what might be causing this or what can be done to resolve this.

thanks

Shane
LVL 12
ShaneJonesAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

RineauCommented:
Hi Shane,

I am sorry to say, but Creative cards are usually not the best choice for sound- and music production, even not now when some of their cards support ASIO 2.0. Have you checked that you are using the ASIO drivers instead of for example the Windows drivers?

It seems from your words that you had it running well before right?

What are your computer Specs?

Cheers,

Rein

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
MultiMedia Applications

From novice to tech pro — start learning today.